Annonce
Vejle

Borgmesteren hørte budskabet: Inviterede klimastrejkere på dialogkaffe

Ved fredagens klimademonstration på Rådhustorvet viste borgmester Jens Ejner Christensen (V) sig vældig interesseret i at høre mere til klimastrejkernes tanker og idéer. Derfor blev gruppen, der havde arrangeret strejken lokalt, inviteret til videre dialog på borgmesterkontoret. Foto: Thomas Trondal
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) var imponeret over de unges visioner og engagement, da omkring 200 skoleelever fredag afholdt klimastrejke på Rådhustorvet.

Vejle: Der var bæredygtige budskaber på bannere og papskilte så lang øjet rakte, da omkring 200 elever fra byens skoler fredag formiddag holdt klimastrejke på Rådhustorvet. Inden den stod på march og slagsange gennem byens gader og stræder, var der åben mikrofon, hvor den politiske utilfredshed overfor den danske klimaindsats fik frit spil.

Blandt de fremmødte lyttere var borgmester Jens Ejner Christensen (V), der var imponeret over de unges engagement og saglighed.

- Det er en fin måde, de giver deres mening til kende på, og det er gode og flotte budskaber, de kommer med. De unges energi og entusiasme er vigtig, for fremtidens grønne løsninger starter og slutter hos dem, siger Jens Ejner Christensen og fortæller, at han i forbindelse med demonstrationen havde inviteret klimastrejkens initiativtagerne på dialogkaffe på Rådhuset.

Koordinatorerne bag klimastrejken, der efter planen skal finde sted én fredag om måneden, glædede sig over det store fremmøde og fortalte, at de på sigt håber, at fagforeninger og arbejdspladser vil bakke op.

- Vores budskab er, at man politisk set kan og bør tænke bæredygtighed ind overalt. Hvordan det skal foregå, har vi ikke nogen klar plan for. Vi er ikke eksperter. Budskabet er tværtimod, at politikerne skal begynde at lytte til forskerne, siger Naja Holst Nymand, 18, der til daglig går i 3.g på Rosborg Gymnasium.

Borgmesteren erklærede sig lydhør overfor de visioner, klimastrejkerne præsenterede ved fredagens demonstration.

- Vi har i forvejen fokus på resiliens og FN's Verdensmål i Vejle Kommune, så det er vigtigt at dyrke dialogen om, hvordan vi kan tænke bæredygtighed ind lokalt, siger Jens Ejner Christensen.

Fredag blev der i alt afholdt 32 klimastrejker i 27 byer landet over.

Vi har i forvejen fokus på resiliens og FN's Verdensmål i Vejle Kommune, så det er vigtigt at være i dialog omkring, hvordan vi kan tænke bæredygtighed ind lokalt.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Vejle For abonnenter

Ægtepar vendte landlivet ryggen og flyttede i båd: - Vi har jo skudt papegøjen

Annonce