Annonce
Erhverv

Borgmester om fyringer: - Tænk på de 270 familier, der bliver ramt

Borgmester Ib Kristensens (V) tanker går til de 270 familier, der ender med at blive ramt af fyringerne i Billund Lufthavn. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Flytrafikken er lagt fuldstændig ned, og det er derfor vanskeligt at være specielt overrasket over, at Billund Lufthavn må massefyre, vurderer Billunds borgmester, der som bestyrelsesmedlem i lufthavnen selv har haft en finger med i spillet.
Annonce

Billund: Det er en sort nyhed, når kommunens næststørste private arbejdsplads varsler, at hver tredje medarbejder skal fyres inden månedens udgang, og det kan få store konsekvenser langt ud over lufthavnens grænser.

270 ekstra mennesker i arbejdsløshedskøen vil kunne mærkes i enhver kommunekasse, men det er i første omgang ikke de briller, Billund-borgmester Ib Kristensen (V) tager på, når han skal forholde sig til de voldsomme fyringer i lufthavnen. Han fokuserer mere på de personlige konsekvenser, som en fyring kan have for den enkelte.

- Det er 270 personer, der bliver ledige. Hvor de bor eller kommer fra, ved jeg ikke, men det er 270 familier, der bliver ramt. Det skal man tænke på, siger Ib Kristensen, der selv, ligesom de øvrige ejerkommuners borgmestre, sidder i Billund Lufthavns bestyrelse og derfor i sidste ende har været med til at træffe den tunge beslutning om de mange afskedigelser.

Jeg var for nylig i lufthavnen, hvor der kun var ét fly hele dagen. Hvis der ikke er noget trafik i lufthavnen, er en situation som denne uundgåelig.

Ib Kristensen (V), borgmester

Annonce

Flytrafikken lagt ned

Selvom antallet af varslede afskedigelser er voldsom, er det dog vanskeligt at være specielt overrasket. Coronakrisen har lagt stort set al flytrafik ned, og i april mistede Billund Lufthavn 99 procent af sine passagerer sammenlignet med april 2019.

- Jeg var for nylig i lufthavnen, hvor der kun var ét fly hele dagen. Hvis der ikke er noget trafik i lufthavnen, er en situation som denne uundgåelig, konstaterer borgmesteren.

Billund Lufthavn frygter, at den i år vil miste flere end to millioner af de 3,7 millioner passagerer, der i løbet af 2019 rejste gennem den lokale lufthavn.

Annonce

Turismen står i stampe

Den nedlagte flytrafik har allerede fået voldsom negativ betydning for den turisme, som Billund Kommune lever fedt af. Borgmesteren ser derfor frem til, at nogle døre igen kan blive åbne.

- Noget tyder på, at Legoland og Wow Park får lov at åbne igen i juni. Lalandia ser ud til først at komme med i næste runde, men der er ingen tvivl om, at vi har behov for at få lukket noget op igen, siger Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce