Annonce
Vejle

Borgmesteren om Spinderihals-debatten: Det var kluntet formuleret

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, er begejstret for Spinderihallerne, som han kalder et af de bedste innovationsmiljøer i Danmark. Arkivfoto: Mette Mørk

Efter kritikken fra de konservative medlemmer i byrådet forsikrer borgmester, Jens Ejner Christensen (V), at alt går lovligt for sig i og omkring Spinderihallerne.

Annonce

Vejle: Den private aktør, Container Living, som vil udleje kontorfaciliteter til mindre virksomheder ved Spinderihallerne, får ikke nogen som helst fortrinsret i forhold til alle andre private aktører i Vejle Kommune.

Det forsikrer borgmester, Jens Ejner Christensen (V), efter at hans konservative kolleger i byrådet fredag stod frem med en kritik af forholdene omkring Spinderihallerne.

De Konservative mener, at der ikke er vandtætte skotter mellem det nye, private projekt og det kommunale Spinderihallerne. Blandt andet fordi kommunens innovationschef, Lene Lawaetz, har udtalt, at kommunen nu vil kunne henvise interesserede virksomheder til containerkontorerne ved Spinderihallerne.

Men borgmesteren forsikrer altså om, at containerbyggeriet ikke bliver ekstra tilgodeset på grund af sin placering ved Spinderihallerne.

- Jeg synes, at der er nogle ting, som er blevet udtrykt lidt kejtet fra Spinderihallens side i medierne, siger Jens Ejner Christensen og fortsætter:

- Vi overholder selvfølgelig landets love. Nu kommer der en privat aktør, og de skal ikke have nogen som helst fortrinsstilling i forhold til alle mulige andre Det bliver bare et ekstra tilbud i området.

Annonce

Det bliver som aftalt

Ud fra det, der er blevet sagt i medierne, forstår Jens Ejner Christensen den frustration, som de Konservative har givet udtryk for.

- Der skal ikke være nogen forbindelse mellem aktiviteterne i Spinderihallerne og det, der bliver bygget ved siden af. Det er det, vi har aftalt i Økonomiudvalget, og det er sådan, tingene bliver. Punktum.

Men har innovationschefen så misforstået noget?

- Jeg har respekt for, at man foran et snurrende kamera kan udtrykke sig på en måde, så man bliver misforstået. Men det, vi har talt om i Økonomiudvalget, er sådan, tingene er, understreger borgmesteren endnu engang.

Annonce

Et godt innovativt miljø

- Når det så er sagt, er jeg meget optaget af, at vi passer på området, fordi vi har så mange spændende aktiviteter dernede, fortsætter Jens Ejner Christensen.

- Jeg hilser velkommen, at vi har en aktør, der på kommercielle vilkår kan tilbyde området noget nyt. Det glæder jeg mig til. Men det bliver en privat aktør, som vi har et forhold til på samme måde som alle andre erhvervsdrivende i byen.

I forhold til den overordnede kritik af Spinderihallerne i deres nuværende form, lyder det fra borgmesteren:

- Det må vi jo tage en politisk drøftelse af. Men når jeg ser på aktiviteterne i Spinderihallerne og sammenholder det med andre lignende miljøer i Danmark, har vi været overordentligt dygtige med det innovative miljø, vi har skabt.

Han foreslår, at man spørger de virksomheder, der netop er flyttet ud af Spinderihallerne, hvad stedet har betydet for deres måde at komme i gang på.

- Det er den bedste måde at kvalificere det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce