Annonce
Kultur

Borgmesteren sat til vægs: Det kostede 120.000 kroner

Borgmester Jens Ejner Christensen (V)  og portrættøren Mikael Melbye ved afsløringen af maleriet mellem dem. Det foregik torsdag på Vejles gamle rådhus. Foto: Leif Baun
Borgmester Jens Ejner Christensen blev torsdag afsløret i form af et portrætmaleri på Vejles gamle rådhus. Det er en 100-årig tradition, som Vejle Kommune har for at lade borgmestrene portrættere i løbet af deres embedsperiode.

Vejle: Torsdag eftermiddag blev et maleri af Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), afsløret på byens gamle rådhus.

Det var i dagens anledning viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), der skulle tale. Han funderede indledningsvist over, om man kunne få en tilføjelse til maleriet. Byrådet havde nemlig givet borgmesteren en næse aftenen inden.

- Du har jo valgt at hænge her i det grønne værelse med amtsborgmestrene i stedet for oppe hos dine forgængere, Leif og Arne. Det kan de jo så tænke over, sagde Dan Arnløv Jørgensen - med henvisning til de tidligere borgmestre Leif Skov (S) og Arne Sigtenbjerggaard (V).

Annonce

Det grønne værelse ligger til højre, når man er kommet op ad trappen til forrummet på rådhuset. Der står "Kriminalretten" på døren, men det undlod viceborgmesteren at brygge på.

Maleriet har kostet 120.000 kroner.


Er det nu også nødvendigt?

Jens Ejner Christensen (V), Vejles borgmester - om at blive portrætteret


Kunstneren bag maleriet er Mikael Melbye. Han er født i 1955 i København, og nogle kender ham som dansk operasanger og instruktør.

Men han er også en erfaren portrætmaler, der blandt andet har portrætteret dronning Margrethe og andre medlemmer af kongefamilien, førende politikere, skuespillere foruden mange private opgaver.

Ikke bare ligne

- For mig er det ikke bare at få det til at ligne, når man laver portrætter, men også at prøve at komme ind under huden på personen. Politikere kan være svære, de er glatte og snor sig. Til din ros skal siges, at du var meget åben og villig til at tale om tingene, sagde Mikael Melbye.

Mikael Melbye er kunstmaleren bag portrættet af borgmester Jens Ejner Christensen, Vejle. Borgmesteren ville ikke portrætteres med borgmesterkæden på, men den kom dog med i baggrunden i et kompromis sammen med et vindue fra borgmesterkontoret. Foto: Vejle Kommune

- Er det nu også nødvendigt? Sådan lød Jens Ejner Christensens første tanke om det med maleriet. Og han var i hvert fald sikker på, at borgmesterkæden ikke skulle med. Så maleriet blev malet. Med borgmesterkæde, omend i baggrunden.

Annonce

Glad for resultatet

- Jeg er glad for maleriet og ydmyg over resultatet, sagde borgmesteren.

Han så første gang maleriet hos kunstneren i Roskilde.

Han har ikke siddet model i dagevis. Den slags løses med fotos det meste af vejen.

- Men da jeg skulle se maleriet, skulle jeg stå stille, mens kunstneren kiggede på mig i en time for de sidste detaljer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce