Annonce
Vejle

Borgmesteren takker nej til kollega-podning: - Forestil dig Dan Arnløv stikke en vatpind op i næsen på mig

Arkivfoto: Mette Mørk
På sigt skal alle børn og lærere på skolerne i også Vejle Kommune testes to-tre gange om ugen.
Annonce

Vejle: Der har været talt om, at lærerne ude på skolerne selv skal teste hinanden. På sigt skal både de og alle børnene jo efter regeringens ønske podes to-tre gange i ugen for at undgå smittespredning.

Men det vil borgmester Jens Ejner Christensen (V) ikke være med til. For kollegaer skal ikke stå med sådan et ansvar overfor hinanden. Punktum.

- Det har jeg en helt klar holdning til. Mine byrådskollegaer skal da heller ikke teste mig. Forestil dig Dan Arnløv stikke en vatpind op i næsen på mig. Nej tak, siger han efterfulgt af et stort grin.

Alle landets borgmestre - dermed også Jens Ejner Christensen - holdt mandag ved middagstid møde med blandt andre justitsminister Nick Hækkerup (S) og flere af hans ministerkollegaer.

Annonce

Problemets omfang

På mødet blev det blandt andet diskuteret, hvordan kommunerne skal forholde sig til teststrategien. Hvem skal i det hele taget testes? Hvor tit? Hvad gør kommunerne eksempelvis, hvis børn eller lærere ikke vil? Og må de så ikke komme i skole?


Det har jeg en helt klar holdning til. Mine byrådskollegaer skal da heller ikke teste mig. Forestil dig Dan Arnløv stikke en vatpind op i næsen på mig. Nej tak.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Det skulle der gerne komme en klar udmelding på senere, vurderer Vejles borgmester. Men klart står det, at kommunerne skal sørge for at teste ude på folkeskolerne og fri- og privatskolerne.

- Det er mest praktisk, hvis kommunerne løser alle de udfordringer på samme måde. Omvendt har jeg det også sådan: Lad os bare komme i gang. Så ser vi, hvor stort problemet i det hele taget er, mener Jens Ejner Christensen.

Annonce

Søger lyntestere

Fordi kollegaer ikke skal teste hinanden ude på skolerne i Vejle, skal man nu på jagt efter såkaldte lyntestere. Kommunen har i forvejen et hold, der tester lærere en gang om ugen, og det skal ifølge borgmesteren være minimum dobbelt og måske endda tre gange så stort.

- Det bliver højst sandsynligt studerende eller folk, som af andre årsager kan træde til. Det kan også være nogle af vores egne ansatte, som skal omskoles til opgaven, forklarer han.

Eksempelvis har man i Vejle brugt nogle af bibliotekets ansatte til at bistå podningen af plejehjemspersonale ved at registrere deres sundhedskort.

Uden at lægge hovedet på blokken, mener Jens Ejner Christensen, at kommunen i dag bruger omkring 300.000 kroner om måneden på at pode personale.

- Nu har vi et set up, så det er altså ikke sikkert, at det bliver dobbelt eller tre gange så dyrt, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Debat

Rasende læser foreslår: Opret permanente affaldsstationer over hele byen med plastikposer, gribetænger og affaldsspande

Annonce