Annonce
Erhverv

Borgmesteren tog den store skovl i brug

Borgmester Jens Ejner Christensen tog den store skovl i brug, da han mandag skulle tage det første spadestik til Danespos nybyggeri på Dyrskuevej. Foto: Jim Hoff

Danespo fik borgmesterhjælp til det første stik - det blev taget med både spade og gravemaskine. Byggeriet tages i brug til august, om alt går vel.

Give: Det gik ikke stille for sig, da borgmester Jens Ejner Christensen (V) mandag tog det første spadestik på Danespos nye hovedkvarter på Dyrskuevej.

Borgmesteren er en grundig mand, så han tog en gravemaskine i brug for at komme i gang med det store byggeri, der både skal rumme Danespos forædlings- og udviklingsafdeling og det administrative hovedkontor.

Inden da havde Jens Ejner Christensen på kommunens vegne glædet sig over, at Danespo valgte at bygge i Give. Alternative placeringer uden for kommunen havde været i spil, men det lykkedes de to parter at nå til enighed.

- Jeg er sikker på, at Danespo med det nye byggeri får skabt nogle fantastiske rammer for det udviklingsmiljø, som kan sikre, at det også i fremtiden er Danespo, der skaber fremtidens kartoffelplanter, siger Jens Ejner Christensen.

Med nybyggeriet får Danespo opfyldt en længe næret drøm, nemlig at få samlet forædlings- og udviklingsarbejdet i samme hus, som rummer de ansatte, der skal sælge resultaterne af udviklingsarbejdet.

Annonce

Vi er glade for, at vi med vores nye byggeri kan bidrage til Vejle Kommunes fortsatte arbejde med at udvikle sig som centrum for en stærk fødevareklynge.

Jens Holstborg, adm. dir. Danespo
Jens Ejner Christensen tog for en sikkerheds skyld også et mere ordinært første spadestik sammen med Danespos administrerende direktør Jens Holstborg. Foto: Jim Hoff

Fem år undervejs

Det skinnede også tydeligt igennem i administrerende direktør Jens Holstborgs indlæg. En samling af organisationen giver mulighed for i endnu højere grad at udvikle synergieffekterne på tværs af afdelingerne.

- Det er vigtigt, at vi fortsat har stærkt fokus på at udvikle nye kartoffelsorter, som danner grundstenen i vores forretningsudvikling. Vi skal hele tiden være på forkant og have nye sorter på vej, så vi kan være konkurrencedygtige både i Danmark og resten af verdenen, sagde Jens Holstborg blandt andet.

Hovedentreprisen på byggeriet står KT Erhvervsbyg for. Kurt Therkildsen ville helst gemme de store ord til rejsegildet. Men han fortalte dog, at de første kontakter mellem Danespo og KT Erhvervsbyg fandt sted for fem år siden.

Byggeriet kommer til at rumme to afdelinger. Forædlingsfaciliteterne forventes at være klar i starten af august. Hovedkontoret vil stå færdigt til indflytning til oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce