Annonce
Debat

Borgmesterkandidat efter Lokalpleje Danmarks konkurs: Privatisering er ikke vejen frem

Kasper Pauli Pedersen. Pressefoto

Læserbrev: Hvad sagde vi? Det ville være den nemmeste konstatering i verden, men den kan vores ældre medborgere, der nu bliver berørt af Lokalpleje Danmarks konkurs, jo ikke bruge til ret meget.

Derfor er det først og fremmest vigtigt, at kommunen har fået etableret kontakt til alle berørte borgere og etableret en plan, der sikrer, at vores kommunale hjemme- og sygepleje kan dække de vigtigste behov for sygepleje og praktisk hjælp.

Dernæst må vi selvfølgelig ikke kaste alle de gode principper, som Buurtzorg-modellen indeholdt, ud med badevandet, og derfor er det også positivt, at vi har Erantis-projektet, der køres i kommunalt regi og trækker på nogle af de samme principper.

Annonce

Men når alt det er sagt, er der selvfølgelig også et politisk ansvar - de dårlige eksempler på privatisering af sygeplejen var tilgængelige for alle de politikere, der drevet af ideologi besluttede, at det var denne vej, vi skulle.

Det er tid til samling, og derfor bør der i kølvandet på det kuldsejlede projekt brede sig en erkendelse af, at privatisering ikke er vejen frem, og at vi ikke kan presse citronen mere på ældreområdet i forhold til ressourcer.

Derfor er vi nødt til at have et opgør med de årlige grønthøsterbesparelser, og når der bliver flere ældre er det simpelthen nødvendigt, at der følger flere midler med.

Kasper Pauli Pedersen

Derfor er vi nødt til at have et opgør med de årlige grønthøsterbesparelser, og når der bliver flere ældre er det simpelthen nødvendigt, at der følger flere midler med.

I dag betyder de borgerliges økonomiske politik, at udgifterne kun dækkes med 50 pct.

Ved de kommende budgetforhandlinger bør velfærden prioriteres, og så bør kommunalvalget give anledning til en alvorlig fælles drøftelse af, om det ikke var på tide med en ny retning for Ikast-Brande Kommune.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce