Annonce
Fredericia

Borgmestre besøger borgen: Gør noget ved trafikken i Trekantområdet nu

Trafikken og trængslen bare stiger og stiger på motorvejen i Trekantområdet og omkring Lillebælt. Trekantområdet Danmarks formand og næstformand var torsdag i foretræde for Folketingets transportudvalg med fire helt konkrete løsninger, som de mener, Christiansborg bør afsætte penge til allerede på finansloven 2019. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Formand og næstformand for Trekantområdet Danmark mødtes med Folketingets transportudvalg. Fire ting bør politikerne sætte milliarder af til allerede i 2019 - blandt andet ny bro over Lillebælt.

Landsdelen: De har måske ikke hamret hovedet ned i rattet, men det var sandsynligt, at den tiltagende trafik i Trekantområdet også plagede formanden og næstformanden for Trekantområdet Danmark, da de torsdag drog til København.

Med sig til foretræde for Folketingets transportudvalg havde Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), og Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S), et løsningsforslag, som trekantsamarbejdet mener, Folketinget bør sætte milliarder af til allerede på finansloven 2019.

For trafikken bare stiger og stiger i landsdelen, peger flere analyser på.

Når det hele bare går i stå

Begyndende trængsel er ifølge Vejdirektoratet en trafiksituation med belastningsgrad af eksempel en motorvej på mellem 70 og 80 procent.For trafikanterne medfører det reduceret manøvrefrihed med hensyn til skift af kørespor og et begyndende fald i hastigheden.

Næste advarselslampe kaldes stor trængsel og helt gal er kritisk trængsel, hvor en vejs belastningsgrad ligger på 95 procent eller derover.

Det skal der gøres

Derfor argumenterer Trekantområdet Danmark, at det er helt nødvendigt at:

Udvide motorvejene E20 og E45 rundt om Kolding. Anlægge en ny midtjysk, indre motorvej fra Haderslev til Hobro som aflastning af E45. Ikke mindst på grund af den tætte trafik ved Vejlefjordbroen.

Der er allerede i dag såkaldt kritisk trængsel på strækningen. Derudover taler Trekantområdet Danmark for en udvidelse af E45 mellem Vejle og Skanderborg. Samt for en tredje forbindelse over Lillebælt, hvor Vejdirektoratet forventer kritisk trængsel senest i år 2030.

Fornemmer lydhørhed

- Motorvejene E45 og E20 krydser hinanden midt i Trekantområdet. Her passerer 70 procent af al trafik til det sydlige udland og 70 procent af al trafik mellem det østlige og vestlige Danmark, udtaler Trekantområdet Danmark i en pressemeddelelse:

- Men de seneste års stigende trafik har betydet, at der allerede i dag er betydelige trængselsproblemer - problemer, der vil vokse betydeligt de kommende 10 år og true trafikken mellem landsdelene og samhandelen med udlandet, hvis der ikke gøres noget.

Formand Jens Ejner Christensen er positiv efter dagens møde i Transportudvalget og siger i pressemeddelelsen blandt andet:

- Jeg fornemmede klart, at politikerne anerkendte situationens alvor, og at de derfor også er lydhøre overfor at finde pengene til, at vi kan få løst problemerne.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce