Annonce
forside

Bornholmerne og sydøstjyderne har størst tillid til politiet

Siden sensommeren er politiet jævnligt rykket ud i lokalområderne med den nye mobile politistation. I oktober gik turen eksempelvis til Billund. Arkivfoto: Martin Ravn

Politiets tryghedsundersøgelse for 2018 viser, at Sydøstjyllands Politi har vundet større tillid hos borgerne end tidligere år.

Sydøstjylland: Der var langt flere borgere i Sydøstjyllands Politikreds, der i 2018 kunne svare bekræftende på konstateringen: "Jeg har tillid til, at politiet hjælper mig, hvis jeg har brug for det," end der var sidste år

Det viser politiets netop offentliggjorte tryghedsundersøgelse.

I 2017 var 76,4 procent af de adspurgte borgere enige i udsagnet. I år er tallet steget til 89 procent, hvilket gør sydøstjyderne til dem i Danmark, der har størst tillid til politiet, lige bortset fra bornholmerne.

På solskinsøen har 91.4 procent af de adspurgte svaret positivt på, om de føler, at politiet hjælper, når der er brug for det.

Landsgennemsnittet for tillid til politiet ligger på 83,5 procent.

Annonce

Politiets tryghedsundersøgelse

Det er i år sjette år i træk, at Danmarks Statistik har udført tryghedsundersøgelsen for Rigspolitiet.Undersøgelsen måler borgernes tryghed i relation til kriminalitet og utryghedsskabende adfærd samt borgernes tillid til politiet.

Der er tale om en spørgeskemaundersøgelse med mere end 11.000 besvarelser.

Undersøgelsen er gennemført fra 20. juni til 4. oktober i år.

Summen af indsatser

Politidirektør Jørgen Abrahamsen har endnu ikke et klart og entydigt bud på, hvordan Sydøstjyllands Politi er gået frem i borgernes anseelse.

- Vi vil ikke gætte på, hvilken eller hvilke dele af vores samlede indsats der særligt bærer resultatet, for måske er det snarere summen af den samlede daglige indsats, hvor vi lykkes med at levere politibetjening, som borgerne føler, de kan regne med, end enkelte elementer, der skal til, forklarer politidirektøren ved Sydøstjyllands Politi.

- Vi møder borgerne hver dag og opbygger gennem den enkelte medarbejders gode opgaveløsning i hverdagen nærhed og relationer til borgerne, der synes at kvittere med tryghed og tillid. Og mange tak for det, tilføjer han.

Værst i Nordsjælland

Som det også har været tilfældet de tidligere år, hvor undersøgelsen er blevet gennemført, har borgerne i de mest belastede boligområder ikke nær så stor tillid til politiet som resten af befolkningen.

Således gælder det også for de adspurgte i Finlandsparken i Vejle. Her er 85,6 procent enige i, at politiet hjælper, når der er behov for det, mod de som sagt 89 procent i resten af politikredsen.

Den ringeste tillid til politiet finder man blandt beboerne i Egedalsvænge i Nordsjællands Politikreds. Her mener kun 73,1 procent af de adspurgte, at politiet hjælper, når der er brug for det.

På landsplan viser undersøgelsen desuden, at 86,5 procent af borgerne generelt føler sig trygge i deres nabolag i 2018. Sidste år lå tallet lidt lavere på 85,7 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce