Annonce
Kultur

Bosted nærmer sig ny institution på 550 kvadratmeter

Efter at ejendommen Bøgelund er blevet solgt, har Bøgelund Center For Udvikling arbejdet intenst på at komme igang med at bygge en ny institution på Plantagevej 2A, hvor centret i forvejen har lokaler. Arkivfoto
En ny lokalplan, der gør det muligt for Bøgelund Center For Udvikling at bygge nye faciliteter på Plantagevej, ser ud til at blive godkendt hos Vejle Kommune.

Jelling: Personalet og de unge på Bøgelund Center For Udvikling kan så småt begynde at glæde sig endnu mere, at bostedet kan blive mere tidssvarende.

I denne uge har økonomiudvalget nemlig sagt god for en ny lokalplan på Plantagevej 2A. Den giver Bøgelund Center For Udvikling mulighed for at bygge en ny institution på 550 kvadratmeter.

Nu mangler kun den endelige godkendelse i byrådet, og så kan spaden stikkes i jorden til nye faciliteter.

Annonce

Bøgelund Center For Udvikling

  • Bøgelund Center For Udvikling er et socialpædagogisk opholdssted for unge med fokus på udvikling af sociale færdigheder, følelsesmæssig balance og læring.
  • Stedet drives af forstanderparret Helle og Søren Ærø.
  • Opholdsstedet er delt op i en ungegruppe og en voksengruppe. Det er ikke alder, der afgør, hvilken gruppe man er en del af. Det er i højere grad, hvor meget støtte man har behov for.
  • Bøgelund Center For Udvikling har desuden også en jobrekrutteringsgruppe og folk, der hjælper tidligere anbragte børn til voksenlivet.
Kilde: Bøgelund Center For Udvikling, bcfu.dk

Lang proces

Den oprindelige lokalplan for Plantagevej 2A var lavet sådan, at adressen kunne udstykkes til private byggegrunde, der kunne sælges hver for sig. Det gjorde man for at minimere et økonomisk tab i tilfælde af, at det blev en fiasko med et bo- og udviklingscenter.

Men institutionen har været en succes, og derfor skulle lokalplanen laves om til, at Bøgelund Center For Udvikling må bygge på grunden med offentlige formål. Umiddelbart kan det lyde som en enkelt formalitet, men processen startede i marts 2019, inden det forventes, at byrådet på næste møde træffer den endelige afgørelse.

Lokalplanen var i offentlig høring fra 12. april til 7. juni, og der er ikke kommet indsigelser.

 

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce