Annonce
Give

Brænder dit lokalområde for bæredygtige initiativer?: Kommunen søger landsby, der skal gå forrest

Der er afsat 1,8 millioner kroner til at udvikle en klimalandsby, der skal tjene som inspiration for resten af kommunen og landet. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Kommune leder efter et lokalsamfund, der ønsker at eksperimentere med klimatiltag for at nedsætte udledningen af CO2.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune går den kommende tid på jagt efter at udpege en landsby eller et lokalområde, der kan gå forrest i arbejdet med at reducere kommunens CO2-udledning.

Området, der bliver valgt, skal som en del af et forsøgsprojekt arbejde og eksperimentere med lokale klimatiltag, som ved hjælp af adfærdsmæssige og teknologiske løsninger skaber en opskrift for fremtidens klimalandsby.

- Vi efterlyser landsbyer, mindre byer og lokalsamfund, der har mod på at arbejde og eksperimentere med lokale klimatiltag sammen med os, for at igangsætte en bevægelse hvor vi sammen gør klimahandlinger til en livsform. Det kan for eksempel være at eksperimentere med at producere frugt og grønt i haven, skifte til klimavenlig el og opvarmning, upcycle og reparere det gamle i stedet for at købe nyt. Ambitionen er, at vi skal have fundet og udviklet Danmarks førende - og meget gerne bedste - klimalandsby, siger formanden for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, Thyge Havgaard Bjerring (V).

Annonce

Informationsmøde 11. februar

Det overordnede formål er, at landsbyen og dens beboere skal gå forrest i Vejle Kommunens målsætning om, at sænke CO2-aftrykket med 70 procent inden 2030.

For at blive komme i betragtning til den opgave, skal man som forening eller lokalråd med eget cvr-nummer sende en ansøgning. Her skal man beskrive, hvilke tanker og ideer man gør sig om at rekruttere og inddrage borgere, virksomheder og institutioner. Det skal sikre, at det bliver et fælles projekt for hele området. Den udvalgte landsby kommer dog ikke til at stå helt på egne ben. Kommunen vil ved via et eksternt fagpanel understøtte, at området får den nødvendige viden og støtte i forløbet.

Ansøgningsprocessen bliver præsenteret på et digitalt informationsmøde 11. februar, og man kan også finde en mere detaljeret beskrivelse af projektet på kommunens hjemmeside.

Der er afsat 1,8 millioner kroner til projektet over de næste tre år.


Ambitionen er, at vi skal have fundet og udviklet Danmarks førende - og meget gerne bedste - klimalandsby.

Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce