Annonce
Ikast-Brande

Brændstofselskab vil støtte foreningslivet

Mange foreninger savner indtægter i corona-tiden. Arkivfoto: Michael Bager
Årets lokale forening i Region Midtjylland skal findes og belønnes med 25.000 kr.
Annonce

Midtjylland: Corona-situationen går hårdt ud over mange foreninger, der mister indtægter, medlemmer og frivillige. Derfor vil det danske brændstofselskab Go’on kåre "Årets Lokale Forening 2020" og afsætte penge til vinderen.

Go'on uddeler en samlet præmiesum på 400.000 kr., hvoraf de 100.000 kr. går direkte til vinderens klubkasse. Der udvælges også en regional vinder i hver af de fem regioner. Og ifølge et af jurymedlemmerne i konkurrencen er der i år ekstra brug for støtte til foreningerne.

- Det har været et hårdt år for de lokale foreninger med masser af aflysninger og nye regler og restriktioner, som skal overholdes og håndhæves af de frivillige. Mange foreninger har også færre sponsorkroner og mangler indtægter fra byfester og markeder, det betyder færre penge til at lave aktiviteter for. Så konkurrencen om at blive Årets Lokale Forening 2020, og få del i både pengene og anerkendelsen, er særligt vigtig i år, fortæller Hanne Lene Haugaard, som er formand for DGI Gymnastik og bestyrelsesmedlem i DGI's hovedbestyrelse.

Det har været et hårdt år for de lokale foreninger med masser af aflysninger og nye regler og restriktioner, siger Hanne Lene Haugaard, som er formand for DGI Gymnastik og bestyrelsesmedlem i DGI´s hovedbestyrelse. Foto: DGI/Palle Skov

Hun er samtidig en del af juryen, som skal udvælge vinderne ud af de mange nominerede foreninger i konkurrencen.

Sidste år vandt Gylling Eventforening titlen som Årets Lokale Forening i Region Midtjylland, og modtog 25.000 kroner til foreningskassen.

På adressen støtdelokale.nu/forening kan man følge med i den aktuelle stilling for de lokale foreninger.

Om konkurrencen

1 præmie a 100.000 kr.

1 præmie a 50.000 kr.

5 præmier a 15.000 kr.

5 præmier a 5.000 kr.

8 præmier a 2.500 kr.

5 præmier a 25.000 kr. (Regionale vindere)

Stem og indstil kandidat på www.støtdelokale.nu

Afstemningen løber til 6. november 2020 kl. 12.00.

Go’on har i løbet af 10 år åbnet 158 nye tankstationer rundt i Danmark særligt i landdistrikterne.

- Vi tror på, at de lokale foreninger binder mennesker sammen i de mindre samfund, og gør livet sjovere for både børn, unge og voksne. Derfor hylder vi Årets Lokale Forening med 100.000 kroner, samt 24 andre foreninger med beløb fra 2.500 til 50.000 kroner, siger Mick Kjær, der er administrerende direktør i Go’on.

Det er femte år i træk at Go’on afholder konkurrencen, og sidste år blev projektet "Pust" fra Solrød kåret som vinder af Årets Lokale Forening.

Annonce

Jury skal afgøre konkurrencen

Når online-afstemningen er slut 6. november, så bliver de 20 foreninger med den højeste score sendt ind til en jury, som vil afgøre, hvem der vinder. I årets jury sidder foruden Hanne Lene Haugaard, hovedbestyrelsesmedlem i DGI og Landdistrikternes Fællesråd også Jan Schouby, chefredaktør Aarhus Stiftstidende, Anne-Marie Rindom, OL-sejler, Isabella Arendt, Formand Kristendemokraterne og Lars Bilde, Partner HOP Group og bestyrelsesmedlem i en række danske virksomheder.

Det er ikke nødvendigvis en fordel at være en kæmpestor forening med mange tusinde medlemmer, hvis man vil vinde prisen og de 100.000 kr. I afstemningen tager konkurrencen nemlig højde for, at antallet af medlemmer i foreningen bliver justeret i forhold til stemmerne. En sidegevinst i lokalområdet er, at der ved indstillingen kommer fokus på foreningen. Nomineringen skal indsendes via www.støtdelokale.nu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce