Annonce
Kultur

Braklægning af kulturen skal brydes: Boligforeninger får live-koncerter leveret til altanen

Vejle Orkestret At Ease er blandt dem, der giver koncerter torsdag den 9. april rundt på åbne pladset i Vejle og omegn. Pr-foto
Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV Syd bringer en koncertrække ud til borgere i boligforeninger på seks forskellige adresser i Vejle. Alle kan få koncerterne hjem i stuen via et livestream på TV Syds hjemmeside. Det sker torsdag 9. april.

Vejle: Den kulturelle braklægning under coronakrisen skal brydes. Når borgerne ikke må komme til musikken, må musikken komme til borgerne.

Sådan lyder det fra arrangørerne af seks koncerter, der torsdag den 9. april indtager baggårde, parkeringspladser og grønne områder ved boligforeninger i og omkring Vejle.

Foreningernes beboere får dermed mulighed for at opleve eksempler på, hvad vækstlagsmusikken i region Syddanmark har at byde på. Det kan ske fra en vindueskarm eller altan – helt uden at forlade hjemmet. Man kan også se koncerterne live på tvsyd.dk på tætteste hold.

Koncerterne afvikles under åben himmel med ikke over 10 personer samlet. Alle holder afstand, og musikerne bruger eget udstyr.

Altankoncerterne er et samarbejde mellem Jelling Musikfestivals talentudviklingsprogram Quasar, TV Syd og Vejle Musikteater, der står for at levere lyd og lydtekniker.

I en tid, hvor gæsterne ikke kan komme i Musikteatret, gør den digitale verden det heldigvis muligt, at vi kommer "hjem" til vores gæster og får prøvet nye oplevelsesformer af.

Mette Kier

Prøver nye oplevelsesformer af

- I en tid, hvor gæsterne ikke kan komme i Musikteatret, gør den digitale verden det heldigvis muligt, at vi kommer "hjem" til vores gæster og får prøvet nye oplevelsesformer af. Jeg er helt sikker på, at det bliver nogle dejlige koncertoplevelser fra altanen, vinduet eller sofaen, mens vi venter på lysere tider, hvor vi igen kan være sammen om fælles oplevelser. Vi savner både vores gæster og vores kunstnere, siger Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, i en pressemeddelelse fra Jelling Musikfestival.

Quasar har i samarbejde med musikbooking-platformen Undercovermusic fundet de seks solister og duoer, der skal optræde. Undercovermusics direktør Kris Herman indleder hver koncert ved at agere vært ved en fællessang med beboerne i boligforeningerne.

- Vi håber først og fremmest, vi kan skabe en fælles oplevelse uden forsamling. Dernæst vil vi gerne give dygtige kunstnere fra det musikalske vækstlag en mulighed for at gøre det, de brænder for, nu hvor omstændighederne ellers har gjort det umuligt, siger Jacob Kromann-Gallop, projektleder for Quasar.

Annonce

Her er programmet

Programmet ser sådan ud, først tid, så sted og til sidst kunstnernavn:

10.00 Buen 25, Brejning - John Made Jon

11.30 Mølholm Landevej 20, Vejle - Fools Corner

13.00 Vindinggårdparken 7, Vejle - Leftovers

14.30 Ved Sønderåen 30, Vejle - Frederik Damkaer

16.00 Tønnesgade 18, Vejle - At Ease

17.30 Fjordmarken 19, Vejle - Ligefrem Lykkelig

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce