Annonce
112

Brandbilen væltede: Brandmand sigtet efter voldsomt sammenstød på Viborgvej

Den unge mand, som blev kvæstet ved ulykken, blev få dage senere erklæret uden for livsfare. Foto: LocalEyes
18. marts væltede en brandbil ned over en personbil i lyskrydset ved Viborgvej og Ellehammersvej. Nu er den brandmand, der sad bag rattet, blevet sigtet i sagen.
Annonce

Vejle: Det så voldsomt ud, da en brandbil og en personbil tørnede sammen i krydset ved Viborgvej og Ellehammersvej 18. marts kort efter klokken 14.30.

Brandbilen, som var en tankvogn med mange tusind liter vand i, var på vej fra brandstationen på Norgesvej for at assistere ved en brand i Egtved, men de to brandfolk i lastbilen nåede ikke langt.

For i lyskrydset skete der et sammenstød med en personbil, som kom fra Ellehammersvej ud i krydset.

Personbilen var ført af en 20-årig mand fra Hedensted, som blev hårdt kvæstet, da tankvognen landede oven på hans bil. Også de to brandmænd måtte køres på sygehuset, men blev heldigvis senere udskrevet med mindre kvæstelser.

Sydøstjyllands Politi har nu bekræftet over for Vejle Amts Folkeblad, at den ene af de to brandmænd - nemlig ham, der sad bag rattet - er blevet sigtet i forbindelse med ulykken.

Det sker som led i efterforskningen af sagen, som af politiet bliver betegnet som en straffesag.

Dog er det ikke muligt at få oplyst, hvilken paragraf i straffeloven den pågældende brandmand er sigtet efter, da sagen stadig efterforskes og derfor er omfattet af tavshedspligt.

Det er dog kutyme i forbindelse med færdelsuheld, at der rejses sigtelse mod den part, som politiet mener har skylden i hændelsen.

Vi har selv en rimelig fornuftig opfattelse af, hvad der er sket, men det bør vi lade være op til den politimæssige efterforskning at afgøre.

Jarl Vagn Hansen, direktør, TrekantBrand

Annonce

Ikke ændret procedurer

Direktør for TrekantBrand Jarl Vagn Hansen bekræfter, at der er rejst en sigtelse imod én af hans medarbejdere.

- Politiet gør det, de skal. De undersøger sagen, og så må den gå sin gang, siger Jarl Vagn Hansen.

Han vil ikke komme ind på de omstændigheder, der ledte op til sammenstødet, ikke mindst fordi omstændighederne også spiller en central rolle i politiets efterforskning af sagen.

- Vi har selv en rimelig fornuftig opfattelse af, hvad der er sket, men det bør vi lade være op til den politimæssige efterforskning at afgøre, siger branddirektøren.

Han forventer ikke umiddelbart, at der vil blive lavet om på de retningslinjer, brandfolkene har for udrykningskørsel på baggrund af det, der skete på Viborgvej.

- Efter ulykken har vi kigget på vores udrykningsprocedurer og prøvet at evaluere, siger Jarl Vagn Hansen og fortsætter:

- Men vi har allerede relativt strikse regler for, hvordan man kører udrykning, så vi har ikke umiddelbart foretaget ændringer endnu. Det er også for tidligt at sige, hvor sagen ender.

Brandbilen væltede ned over personbilen, efter at de to køretøjer ramte hinanden i krydset ved Ellehammersvej og Viborgvej. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce