Annonce
Jelling

Brandbjerg Højskole overlever: Undgår konkurs og klarer sig gennem sommeren

Brandbjerg Højskole kan efter et bankmøde, et bestyrelsesmøde og en hjælpepakke af ukendt størrelse se lyset for enden af tunnelen. Højskolen klarer sig gennem sommeren, trods en kort tilværelse på kanten af konkurs. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
En coronakrise og en sænket kassekredit er ikke nok til at lukke den 70-årige Brandbjerg Højskole ned. Højskolen overlever sommeren ud trods en halv måned på kanten af konkurs, efter en hjælpepakke til blandt andre højskoler kom på bordet tirsdag middag. Forstander kalder det opløftende.

Brandbjerg: Brandbjerg Højskole var på nippet til at modtage sin dødsdom, da det offentlige Danmark lukkede ned, og højskoleelever- og kursister derfor skulle holde sig væk fra højskolens matrikel.

Oven i det sænkede højskolens bank, Den Jyske Sparekasse, kassekreditten, hvilket fik det til sortne for øjnene rent økonomisk, da lønninger svarende til en million kroner skulle udbetales til 40 ansatte tirsdag 31. marts.

Men tirsdag lykkedes det ved middagstid Kultur- og Kirkeminister, Joy Mogensen (S), og flere af folketingets partier at lande en aftale om en hjælpepakke til danske højskoler, aftenskoler og folkeuniversiteter, som tilsammen tilføres 141 millioner kroner i form af en kompensationsordning.

Aftalen kompenserer skolerne med op til 90 pct. af deres tabte deltagerbetaling for perioden 9. marts til 8. juni 2020.

Og den glædelige nyhed fik forstander på Brandbjerg Højskole, Simon Lægsgaard, til at spænde remmen i dagens arbejdsbukser en tand mere.

- Kort efter det blev meldt ud, at vi kunne se frem til en hjælpepakke fra regeringens side, holdt vi møde med Den Jyske Sparekasse. Det blev til en god snak, og de så positivt på vores nærmeste fremtid. Til et efterfølgende bestyrelsesmøde blev det enstemmigt besluttet, at Brandbjerg Højskole kører videre til minimum ultimo juli. Så det har været en god dag for os, siger en tilfreds Simon Lægsgaard.

Vi ser nogle udfordringer med vores likviditet til begyndelsen af efteråret, men vi håber på, at banken inden da kan komme os i møde og hjælpe os. Først skal de også få et overblik over, hvordan hjælperpakken rent faktisk hjælper os.

Simon Lægsgaard.

Nøglen til overlevelse

Selvom Den Jyske Sparekasse ikke på nuværende tidspunkt kan begynde at hæve Brandbjerg Højskolens kassekredit til det normale niveau til før coronakrisen, så kan pengene til sommerens højskolekurser nu hentes hjem med god samvittighed.

- Fra i dag 1. april og ugen ud kan vi begynde at hente indbetalingerne hjem til sommerens korte kurser med en vished om, at Brandbjerg Højskole overlever perioden ud. Det er nøglen til det hele og vores overlevelse, fortæller Simon Lægsgaard.

I slutningen af maj skal Brandbjerg Højskole igen holde møde med Den Jyske Sparekasse, da det stadig er uvist, hvad den nye hjælpepakke til højskolerne reelt indebærer.

- Vi ser nogle udfordringer med vores likviditet til begyndelsen af efteråret, men vi håber på, at banken inden da kan komme os i møde og hjælpe os. Først skal de også få et overblik over, hvordan hjælperpakken rent faktisk hjælper os, siger Simon Lægsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce