Annonce
Ikast-Brande

Brande City fortvivler ikke over Bestseller-aflysning

Preben Christensen, formand for Brande City, ærgrer sig over, at Bestsellers store projekt øjensynligt ikke bliver til noget. Men han fremhæver, at Brande City har sin egen midtby-plan, der kan sætte gang i byen. Arkivfoto: Martin Ravn
Brande Citys bymidte-planer kan være med til at trække flere til byen, påpeger city-formand Preben Christensen.
Annonce

Brande: Bestsellers beslutning om at skrinlægge planerne om Bestseller Tower and Village vækker ikke jubel i foreningen Brande City.

Men på den anden side heller ikke fortvivlelse.

- Jeg er selvfølgelig ked af det. Jeg var godt klar over, at projektet havde udfordringer på grund af coronaen. Personligt havde jeg glædet mig. Nogle har været skeptiske, men vi troede 100 procent på Bestseller-projektet- det gjorde jeg også selv, siger Preben Christensen, der er formand for Brande City.

Han øjner dog et spinkelt håb for Bestseller Tower and Village:

- Det er da heldigt, at det ligger i en skuffe. Det var værre, hvis det var smidt i en skraldespand, siger Preben Christensen.

Bestseller Tower and Village kunne have sat skub i Brande og omegn, da det var kalkuleret, at den nye bydel kunne have trukket 400.000 gæster ekstra til Brande om året. Ud over et tårn på 320 meter skulle projektet have omfattet specialbutikker, caféer, restauranter, kontorer, et hotel og meget mere. Der er lavet lokalplan for projektet, men lige nu sker der ikke mere.

Annonce

Samspil med bymidten

- I Brande City var vi gået i gang med at forberede os på Bestseller Tower and Village. Vi ville jo få en udfordring med en ny bydel, men vi var optimister og mente, at vi kunne nemt få det til at fungere med den nye bydel i samspil med bymidten, siger Preben Christensen.

Og tankerne var ikke spildte. Brande City gik nemlig selv i gang med at udvikle et nyt bymidteprojekt, der blev præsenteret for nylig. Planen er, at ejendommen Storegade 34, som i dag danner ramme om Skattekisten samt to lejligheder, skal rives ned for at skabe passage fra Torvet til Brande Å. Når ejendommen fjernes, skal den skal erstattes af en form for portal, og ved åen er det tanken at anlægge en bro og en friluftsscene/amfiteater på den modsatte brink.

- På vores generamlforsamling offentliggjorde vi det nye projekt, der kan være med til at skabe mere liv i bymidten, og det projekt vil vi køre videre med og finde penge til. Det var oprindeligt udmøntet af Bestsellers projekt for at gøre Brandes bymidte mere attraktiv. Og vores projekt bliver attraktivt for Brande. Vi har fået det ud af det, at vi fik et spark bagi, kom op i gear og begyndte at tænke anderledes for at trække flere til, forklarer Preben Christensen.


Vi har fået det ud af det, at vi fik et spark bagi, kom op i gear og begyndte at tænke anderledes .

Preben Christensen, formand for Brande City


Den store "skurk" er coronaen, konstaterer han:

- Vi er jo blevet ramt af mange aflysninger på grund af coronaen. ikke mindst aflysningen af Street Art og Brande Marked har ramt os. Vi havde jo håbet på at Street Art kunne give en masse turister, og Brande Marked var blevet banket godt op, men desværre... det og meget andet blev aflyst på grund af coronaen. Og vi får nok ikke normale tider, før vi får en vaccine, siger Preben Christensen.

Det nye Brande-projekt. Ved åen er det tanken at anlægge en bro og en friluftsscene/amfiteater på den modsatte brink. Illustration: Arkitektfirmaet Domo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 12.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce