Annonce
Ikast-Brande

Brande Kunstskole og poesihave indviet

Borgmester Ib Lauritsen (V) indviede Brande Kunstskole. Foto: Mikael Lund
Der var dobbeltindvielse i Brande i weekenden. Og mange skulle takkes.

Brande: Der var mange, der skulle takkes, da Brande Kunstskole og Brande Poesihave lørdag blev indviet.

Faktisk så mange, at borgmester Ib Lauritsen med sine egne ord var helt nervøs for, at Dina Blomstrand, som holdt velkomst- og takketalen, skulle takke helt over.

Det gjorde hun nu ikke, men der var ganske rigtigt mange, der skulle takkes for deres bidrag til, at Brande Kunstskole nu er en realitet. Både personer, der har bidraget med frivillig arbejdskraft, og virksomheder og fonde, der har bidraget økonomisk.

Annonce

Kunstskolen var imidlertid ikke det eneste, der skulle indvis i det fine sensommervejr. Også Brande Poesihave blev indviet officielt; den del var overladt til sognepræst Arne Holst-Larsen, som forsøgte at analysere sig igennem de mange måder, man kan tolke Britta Egebjergs landart-værk på.

I løbet af ugen op til indvielsen havde hun på skrænten ud mod Brandlundvej skrevet teksten ”Du går igennem mig” med marksten, men sætningen med de mange tolkningsmuligheder - eller lag om man vil – står ikke længere alene i poesihaven, som angiveligt er Danmarks første af sin slags.

Første beboere i poesihaven

Her er der indtil videre ”vildt med vilje”, men træskulptøren Save-Niels alias Niels Ejnar Petersen fra Brædstrup sørgede bevæbnet med sin motorsav for, at haven i dagens løb fik sine første indbyggere: En svane med sin unge – måske ”den grimme ælling?”

Save-Niels kreerede en svane med unge. Foto: Mikael Lund


Arne Holst-Larsen dvælede også lidt ved den bunke sten, Britta Egebjerg havde efterladt i nærheden af det færdige værk – ikke ved en forglemmelse eller som et ”reservedelslager”, men som en form for stele, en markør der fortæller, at her er noget at være opmærksom på.

Kunstneren selv, der også er medinitiativtager til etableringen af kunstskolen, forklarede, at værket netop indbyder til refleksion og fortalte, at det havde været en helt speciel oplevelse at udøve sin kunst lige ved siden af det, hun betegnede som ”min barndoms have”.

Annonce

”Det stopper jo aldrig”

Ib Lauritsen understregede i sin indvielsestale, at alle frivillige initiativer er velkomne i Ikast-Brande.

– Det er dem, der starter noget op, der gør en forskel, lød det fra borgmesteren for en kommune, der med hans ord har masser af kunst og kultur, men ingen egentlige flagskibe.

- Det er de frivillige kræfter, der bærer det, påpegede han og nævnte Brandes årlige street art-festival som eksempel på noget tilsvarende.

- Man skal aldrig stå i vejen for initiativet – man skal hylde det, pointerede borgmesteren, som - inden han udbragte et trefoldigt leve for kunstskolen – direkte henvendt til Dina Blomstrand med et stort smil konstaterede, at ”det stopper jo aldrig med jer – når I er i mål, starter i bare på noget nyt!”

Tiden må vise, om han har ret i sin antagelse, men Brande Kunstskole har i hvert fald fået en flot modtagelse. Flere hold er således allerede fuldtegnet, bl.a. et par af keramikholdene, der har Gitte Aaskov som underviser.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Ikast-Brande

Tegnestuen Grandville skal styre midtby-proces i Brande

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce