Annonce
Ikast-Brande

Brande-maleriet slog alle rekorder

Brande-kunstneren Ayoe-Lise Pløger havde malet billedet. Motivet er et DSB-tog af ældre model, der kører på heden og mødes af urkokke. Foto: Mikael Lund
Maleri på aution blev solgt for 29.100 kroner. Pengene går til Street Art-festivalen.
Annonce

Brande: Det gik ud over alle grænser forrygende, da årets Brande-maleri malet af Ayoe Lise Lysgaard Pløger blev bortauktioneret i lørdags i Café Tankefryd.

Auktionens sidste bud lød på 29.100 kr., det højeste beløb auktionarius Torben Lillie nogensinde har ladet hammeren falde på for et Brande-maleri, siden det første blev solgt i 2012.

- Det var nervepirrende spændende. Inde under mundbindet storsmilede jeg. Fik røde kinder, hjertebanken og lidt underligt i maven, fortæller Dina Blomstrand, der er initiativtager til Brande-malerierne.

Hun fortæller om et fint forløb med bud fra gæster i caféen og via Facebook. Og det blev en Facebook-byder, der blev ejer af Brande-maleriet anno 2020 med titlen ”The beauty of regression”. Højeste bud kom fra Stine Vistisen Sørensen.


Det var nervepirrende spændende.

Dina Blomstrand


Auktionen var en kæmpe anerkendelse af Brande-kunstneren Ayoe-Lise Pløger, der havde malet billedet, konstaterer Dina Blomstrand.

Annonce

Nye kunstnere valgt

- Det var det ottende maleri, der blev solgt på auktion i Café Tankefryd. De otte malerier (der er malet af skiftende kunstnere) er hver især med til at fortælle en bid af Brandes historie, forklarer Dina Blomstrand.

Hun kan også løfte sløret for, hvem der skal male næste års Brande-maleri:

- Næste års kunstner hedder Jan Kragsig Pedersen, er fra Uhre og bor i Horsens. Hans forældre bor stadig i Uhre. Han er en spændende kunstner og har undervist i portrætmaling på Det gamle Sygehus to gange, hvor han er gæstelærer igen den 16. og 30. januar. Årets kunstner 2022 er også fundet. Han er fra Rusland, men bor i Brande, lyder det hemmelighedsfuldt fra Dina Blomstrand.

Indtægterne fra salget af Brande-maleriet går til afholdelsen af næste års Street Art-festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Lyntesterne finder flest smittede i Vejle: Derfor er de også glade for at pode til langt ind i foråret

Give For abonnenter

Tidligere nærradio-formand skal for retten: Tiltalt for at have raget knap en halv million kroner til sig

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce