Annonce
112

Brandfolk kørte forgæves fire gange på halvanden time

Arkivfoto

Vejle: Mellem klokken 08.55 og 10.30 onsdag formiddag måtte TrekantBrand køre til fire blinde alarmer på halvanden time.

Første tur var til Vejle Sygehus klokken 08.55, hvor det formentlig har været en fejl på en detektor, der fik alarmen aktiveret.

Elleve minutter senere blev en automatisk brandalarm aktiveret på Plejecenter Sandbjerg i Give. Heller ikke her var der brand, da brandfolkene nåede frem.

Klokken 09.16 var det plejecenter Jelling Have, som fik besøg af brandfolk. Her var der heller ikke nogen brand, men damp, som formentlig stammer fra rengøring, havde aktiveret alarmen.

Endelig måtte brandfolkene tilbage til Vejle Sygehus klokken 10.30, hvor der igen var gået en alarm. Heller ikke denne gang var der noget at komme efter.

Annonce

Et dyrt besøg

Uanset hvad den blinde alarm skyldes, så får man en regning svarende til brændvæsenets omkostninger ved udrykningen, fortæller indsatsleder Kristian Müller.

- Så snart alarmen er gået, så er vi jo kørt. Derfor får man en regninger. Så er det en vurdering fra vores side, hvor meget den lyder på, men den ligger typisk på små 8000 kroner, siger indsatslederen og fortsætter:

- Vi kører jo altid frem med minimum én bil. Uanset hvad, kan vi altid hjælpe med forebyggelse, for at en blind alarm ikke sker igen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udbredt dille blandt unge er let at få fingre i: Dåser med snuslignende tyggetobak sælges overalt

Annonce