Annonce
Vejle

Brandfolk på sygehuset: Det var falsk alarm

Der var heldigvis ikke noget at køre efter, da der kom en automatisk brandalarm fra Vejle Sygehus onsdag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Vejle: Onsdag klokken 22.05 rykkede indsatsleder og en autosprøjte fra TrekantBrand ud til Vejle Sygehus. Heldigvis var det en såkaldt blind alarm, som formentlig skyldes en teknisk fejl.

Den type alarmer kan udløses blandt andet af små insekter eller støv, der kommer ind i detektorerne. Nu er et sygehus forventeligt et ret rent sted, så indsatsleder Kristian Müller formoder, at det er en teknisk årsag, der ligger bag alarmen.

Når der kommer en alarm, uden at der er brand eller fare for brand, udløser det et gebyr på nogle tusind kroner. Det er fastsat af beredskabskommissionen ud fra en gennemsnitsbetragtning om, hvad udrykningen koster, og beløbet er ens, uanset hvor turen går hen, oplyser indsatsleder Kristian Müller.

Når der kommer en automatisk alarm, dukker der normalt også en tekniker op for at forsøge at finde fejlen og skifte detektor for så vidt muligt at undgå gentagelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce