Annonce
Hedensted

Brandmænd fik taletid - men ingen løfter blev givet

Brandmændene i Hornsyld har udsigt til at miste to ud af tre brandkøretøjer, og at blive seks mand færre. Planen forsøger de at få politikere og Sydøstjyllands Brandvæsen til at ændre. Foto: Mete Mørk
Annonce
HORNSYLD - Planen om at skære i bemandingen og antallet af køretøjer på brandstationen i Hornsyld er blevet mødt med modstand fra deltidsbrandmændene, som bliver ramt, og koordinationsudvalget, der varetager foreninger i Hornsylds interesser.

Mandag aften fik begge parter mulighed for at lufte deres kritik og fremlægge deres alternative forslag over for direktionen i Sydøstjyllands Brandvæsen og lokale politikere.

Om forslagene fra mødet kommer til at ændre på spareplanen, kan beredskabsdirektør Dennis Ottosen ikke sige noget om endnu.

- Vi skal først have regnet dem efter og tygge lidt på dem, siger han.

Beredskabsdirektøren mener umiddelbart, at en ændring af den eksisterende plan vil kræve andre rammer - altså flere penge at drive brandvæsen for.

Et af forslagene, der kom frem, går på, at brandstationen i Hornsyld skal have fem mand på vagt og to køretøjer i garagen.

Det er færre end nu, men det er en opjustering med en mand og et køretøj i forhold til planen, som Sydøstjyllands Brandvæsen har haft i høring.
- En ekstra tankvogn og en mand, der kan køre den, betyder utrolig meget, fordi det giver os en sikkerhed for at have vand nok, når vi er ude til større brande. Vi vil stå langt bedre, siger stationsleder i Hornsyld, Lars Ottosen, der var til at fremlægge forslaget, som også går på, at stationen i Hedensted må bidrage mere til spareplanen.
Annonce

Fik ingen lovning

Forslaget bakkes op af Hornsyld Koordinationsudvalgs formand Torsten Sonne Petersen.

På mødet følte han, at dialogen var åben og god.

- Men vi fik ikke noget løfte med derfra. Tværtimod fik vi at vide, at den økonomiske ramme skulle holdes, siger han.

Tage Zacho Rasmussen, (DF), byrådsmedlem og medlem af beredskabskommisionen, bekræfter, at det er hans holdning, at der ikke kan bruges flere penge på området.

Borgmester Kirsten Terkilsen (V), der også er en del af kommisionen, er ikke helt så fast i mælet.

- Vi må samle op på de input, vi fik på mødet, vægte dem, og træffe en endelig beslutning derefter, siger hun.

Det er forventningen, at Sydøstjyllands Brandvæsen inden for et par uger vil fremlægge det færdige planforslag for politikerne i beredskabskommissionen. Herefter skal planen til politisk behandling i byrådene i Horsens og Hedensted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce