Annonce
Erhverv

Brandmand fik gang i sit eget multiservice-firma

Michael Søndergaard er brandmand, men har også grønne fingre og er mand for at klare lidt af hvert i have og hus. Det har ført til, at han nu har startet sit eget firma. Foto: Peter Hald
Brandmanden Michael Søndergaard fra Nørre Snede kastede sig ud i livet som selvstændig - men han er stadig brandmand.
Annonce

Nr. Snede: Plæneklipperen summer muntert, og Michael Søndergaard ser fornøjet ud, mens han betjener maskinen og slår græs i en parcelhushave i Nørre Snede. Michael Søndergaard har også grund til at være glad. Det går godt for hans nye firma Brandmandens Multiservice.

- Det er faktisk gået over al forventning, siger den 35-årige iværksætter.

Der er allerede nu godt med kunder i ordrebogen, og så vanker der også en hæderspris. Ved uddelingen af Håndværker.dk Prisen 2019 blev Brandmandens Multiservice i Region Midtjylland kåret som nummer to i kategorien anlægsgartner og nummer tre i kategorien maler, og 13. november får han overrakt præmien ved et arrangement i Randers.

- Det må jo være et tegn på, at mange af kunderne er godt tilfredse, konstaterer Michael Søndergaard.

Det er faktisk gået over al forventning.

Michael Søndergaard

Annonce

Hustruen er med

Hustruen Trine har en del af æren. Hun er nemlig ansat i firmaet, og det er ofte hende, der svinger malerpenslerne:

- Trine er vokset op i malerbranchen. Hendes forældre havde to Flügger-forretninger på Nørrebro, fortæller den stolte ægtemand.

Selv har Michael Søndergaard prøvet lidt af hvert, blandt andet som chauffør for kurerfirmaer. Men ikke mindst er han deltidsbrandmand på Falck-stationen i Nørre Snede - og på den baggrund er det selvfølgelig ikke tilfældigt, at hans firma hedder Brandmandens Multiservice - en titel, som kunderne virkelig lægger mærke til.

- Jeg forklarer så også kunderne, at det kan være, at jeg bliver nødt til at deltage i en udrykning lige pludselig. Jeg har jo altid min bipper med, fortæller Michael Søndergaard og peger på en lille mobiltelefonlignende genstand, der giver lyd fra sig, når brandmændene skal i aktion.

Meget praktisk er den unge brandmand og virksomhedsejer og hans hustru samt parrets to små børn lige flyttet ind i et parcelhus på Ørnevej i Nørre Snede. Herfra er der ikke langt til brandstationen, og der er god plads både til familien og det udstyr, som firmaet har brug for.

Allerede nu kan det unge ægtepar leve af deres firma, men de er også på dupperne. Michael Søndergaard har som regel altid nogle flyers med sig i bilen, så han kan gøre lidt reklame for firmaet.

En del af kunderne findes i Nørre Snede og omegn - det kan for eksempel vær pensionister, der har brug for folk til at klare noget havearbejde. Men Michael og Trine Søndergaard tager gerne opgaver i det meste af det midtjyske område - og hvis der er tale om større opgaver, så er Michael frisk på at køre længere væk, for eksempel til Sønderjylland.

- Vi har både private kunder og erhvervskunder, men der er selvfølgelig opgaver, vi må sige nej til. For nylig fik jeg tilbud om en stor opgave, men måtte sige nej, for det krævede, at vi stillede med 10 mand... og så mange er vi jo slet ikke, fortæller han med et smil.

Havearbejde er en af de hyppige opgaver for Brandmandens Multiservice. Her er Michawel Søndergaard i gang med plæneklipperen. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce