Annonce
Ikast-Brande

Brandstation mangler brandmænd

Et nyt gruppebillede af de frivillige brandmænd fra Falck-stationen i Nr. Snede. Flere af dem har været med i ganske mange år. Foto: Britta Lund
Stationsleder Dennis Knudsen fra brandstationen i Nørre Snede har brug for flere folk - især dem, der kan rykke ud i dagtimerne.
Annonce

Nr. Snede: Brandstationen på Falkevej i Nørre Snede kunne godt bruge et par deltidsbrandmænd mere. Det oplyser stationsleder Dennis Knudsen efter at stationen for nylig måtte sige farvel til to brandmænd.

Det er i øjeblikket 14 deltidsbrandmænd på stationen, men det er ikke kun antallet, det kommer an på.

- Vi mangler i høj grad folk, der kan stille op til udrykninger i dagtimerne. Det er desværre blevet sådan, at en del arbejdsgivere sætter bremserne i, hvis deres medarbejdere vil være frivillige brandmænd - og det er noget skidt, siger Dennis Knudsen.

Han er selv til daglig ansat i virksomheden Jysk Emballage Rens i Nr. Snede, hvor de ikke har problemer med, at to af medarbejdere er frivillige brandmænd.

Men for nogle virksomheder kniber det med velvilligheden eller muligheden for at have medarbejdere, der engang i mellem må rykke ud for at slukke brande.

Annonce

Roligt "brand-år"

Det er ikke fordi, at det er så voldsomt mange brande på egnen. Faktisk har 2020 indtil videre været et meget roligt "brand-år", hvor Falck-brandstationen i Nørre Snede i skrivende stund har været ude til 27 udrykninger.

- Og ud af de 27 var kun otte i tidsrummet mellem klokken 5 og 17. Kun to brande i hverdagstimerne tog mere end halvanden time at slukke, og en del af udrykningerne var til falske alarmer, understreger Dennis Knudsen.

Kort sagt - hvis en virksomhed siger ok til at lade en medarbejder være frivillig brandmand, så er sandsynligheden for, at man må undvære ham eller hende længe og ofte, ikke så voldsomt stor.


Vi mangler i høj grad folk, der kan stille op til udrykninger i dagtimerne.

Dennis Knudsen, brandstationsleder


Det skal retfærdigvis nævnes, at der normalt er mere end 27 brande om året. I 2019 rykkede brandfolkene fra Nr. Snede ud til 57 brande, men gennemsnittet plejer at være 50 brande oplyser Dennis Knudsen.

Selv om det kan være et problem at skaffe deltidsbrandmænd nok, så har stationen i Nr. Snede ikke så svært ved at holde på folkene.

- Det er stabile folk, hvor adskillige har 10 til 15 års anciennitet. Nogle har været her betydeligt længere. Kjeld Therkelsen, vores "Gammelnok", har været med i hele 28 år, og vi har lige fejret Erik Lunds 25 års jubilæum, siger Dennis Knudsen.

Selv har den 37-årige Dennis Knudsen været med i 17 år - han begyndte som brandmand allerede som 20-årig - og han har været stationsleder i halvandet år. Dennis Knudsen afløste Bo Haulrich, der stadig er med efter 21 år som brandmand.

Erik Lund (til venstre) kunne for nylig fejre sit 25 års jubilæum på brandstationen i Nr. Snede. Her får han Falck-korpsets 25 års hæderstegn af stationsleder Dennis Knudsen. Foto: Britta Lund
De færreste brande opstår i almindelig arbejdstid. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 12.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce