Annonce
Billund

Brandstiftelse kan koste udvisning: 33-årig er tiltalt for fire naturbrande

Retten i Herning. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Anklager kræver 33-årig udlænding, der bor i Vorbasse, udvist for fire naturbrande i foråret. Retssagen skal køre ved retten i Herning.

Vorbasse: Står det til anklagemyndigheden ved Midt-og Vestjyllands Politi, skal en nu 33-årig mand af udenlandsk herkomst udvises, hvis han dømmes skyldig i tiltalerne for fire naturbrande i Skjern i april i år samt en stribe tyverier.

Ifølge anklageskriftet, der tæller 12 punkter i alt, er han også tiltalt for to gange at kontakte en kvinde, som han havde tilhold mod at kontakte. Tilholdssagerne er foregået i Herning.

Hvordan tiltalte forholder sig til anklagerne, har det ikke været muligt at få oplyst. Midt-og Vestjyllands Politi holder, indtil sagen skal for retten, kortene tæt ind til kroppen. Der er endnu ikke berammet en dato for sagen.

Annonce

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige noget om, hvad tiltalte siger til anklagerne, siger Claus Benner, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.


Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige noget om, hvad tiltalte siger til anklagerne.

Claus Benner, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi


Om  tiltalte er tidligere straffet, hvad hans nationalitet er, og hvilke bevæggrunde han skal have haft for at sætte ild til de fire naturområder, vil anklager vente med at have frem til under retssagen.

De områder, hvor der er antændt brande, tæller blandt andet et læhegn, bevoksning og juletræer, mens tyverierne omfatter både tøj og dagligvarer.

Sidder bag tremmer

Den nu 33-årige bor i Vorbasse og har tidligere siddet varetægtsfængslet, da politiet sigtede ham for de fire naturbrande. Han blev efterfølgende løsladt, men sidder nu bag tremmer igen, da han desuden er sigtet i en voldssag fra Herning, oplyser politiet.

Om manden sættes i forbindelse med en femte naturbrand i Skjern i april samt yderligere fem i juli, ønsker politiet endnu ikke at sige noget om af hensyn til efterforskningen.

Annonce

Arrestation

Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Ringkøbing fortæller, at der er søgt kendelser med henblik på arrestation i forbindelse med nogle af julis naturbrande. Men af hensyn til efterforskningen kan han ikke sige mere.

Heller ikke de præcise adresser på brandene har det været muligt at få oplyst, men ifølge Dagbladets oplysninger har størstedelen fundet sted i området omkring Messingvej og Ferrodanvej tæt ved både industrikvarter og brandstation.

Sidste år i august var der fem til seks naturbrande i samme i Skjern. Om den 33-årige også er mistænkt for disse, har Midt-og Vestjyllands Politi ingen kommentarer til.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Kultur For abonnenter

Det er besværligt - men ikke umuligt - at få lov til SUP og kajak på idyllisk sø: Sådan kan det lade sig gøre

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Tyv var tørstig; snuppede drikkevarer fra udhus på Ribersvej

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Debat

Burde have været bevaret

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Annonce