Annonce
Erhverv

Bredal Kro venter med genåbning: Der er ikke nok gang i hjulene endnu

Bredal Kro lukkede den 12. marts. Selvom der er givet tillaldelse til genåbning af restauranter, holder kroen og hotellet fortsat lukket, fortæller ejer Elkær Mathiassen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Bredal Kro lukkede hotel og kro den 12. marts og holder fortsat lukket, selvom der er givet grønt lys til genåbning. Ejer Elkær Mathiassen venter på, at samfundet kommer i omdrejninger igen efter corona-lukninger.
Annonce

Bredal: Selvom landets restauranter, cafeer og værtshuse fik grønt lys til at genåbne den 18. maj, er der fortsat lukket hos historiske Bredal Kro i Bredal.

- Det er rigtigt. Vi har ikke genåbnet, fordi der endnu ikke er så meget gang i hjulene. Det er mest i byerne, at der er kommet gang i hjulene igen og der er jo heller ikke så mange turister lige nu, så vores hotel er også stadig lukket. Forhåbentligt kommer der snart mere gang i hjulene også udenfor byerne, siger kro-ejer Elkær Mathiassen, der overtog kroen fra 1770 i 2016 og genåbnede den efter, at den havde stået tom i længere tid.

Han tilføjer, at det endnu ikke er besluttet, hvornår kroen forventes at åbne igen.

- Jeg håber, at jeg snart har nyt, men lige nu er der ikke sat dato på, hvornår vi åbner, men det er planen, at vi skal åbne igen, fortæller Elkær Mathiassen.

Bredal Kro kunne ikke få hjælp via nogen af corona-hjælpepakkerne på grund af selskabets underskud i sidste regnskabsår, fortæller Elkær Mathiassen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Kunne ikke få hjælp

Kroen og hotellet på Horsensvej i Bredal lukkede på grund af corona-krisen den 12. marts og samme dag blev de 10 fuldtids-ansatte afskediget, ligesom to kokke-elever blev sendt hjem.

Med løst ansatte mistede omkring 25 medarbejdere deres job i forbindelse med lukningen, oplyser Elkær Mathiassen.

- Det er meget fint med alle de hjælpepakker, der er lanceret, men vi kunne ikke gøre brug af nogen af dem, fordi vi havde underskud sidste år, og derfor var der ikke andet at gøre end at afskedige, fortæller Elkær Mathiassen.

Annonce

I tv i aften

Både han og Bredal Kro kan opleves på tv i aften, hvor DR Kontant opruller en sag om svindel med gavekort, som Bredal Kro blev involveret i 2019.

Svindlen bestod i, at to firmaer solgte gavekort til Bredal Kro uden at afregne som aftalt med kroen.

Det medførte, at kroen måtte afvise en lang række gavekort-indehavere.

- Vi har indløst over 100 procent, og nu har vi været nødt til at sige stop. Vi har foreløbig haft tab på omkring en million kroner på de gavekort, vi har indløst, og jeg kan se, at vi ville få et tab på yderligere to-tre millioner kroner, hvis vi skulle indløse de resterende gavekort, som vi tror, er i omløb. Vi havde håbet, at vi kunne indløse alle gavekort, men det har vist sig, at der er solgt mange flere, end vi havde anelse om, fortalte Elkær Mathiassen i 2019 til Vejle Amts Folkeblad om svindelsagen.

De to firmaer, som solgte gavekortene, er siden taget under konkursbehandling.

DR Kontant om svindelsagen kan ses på DR1 i aften 21.25.

- Det var godt, du mindede mig om det. Det havde jeg faktisk glemt alt om. Optagelserne blev lavet lige ved juletid - det kan jeg huske fordi vi skulle fjerne al julepynten - og udsendelsen skulle have været sendt i april, men det hele blev skubbet på grund af corona, fortæller Elkær Mathiassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce