Annonce
Vejle

Bredballe får nyt pizzeria - velkendt ansigt bag disken

Thiab Zaza har åbnet pizzeria i de lokaler, der de senere år har huset Lams Køkken, der har overtaget Kina Grill i Skovgade. Den 34-årige syrer arbejde tre år som pizzabager længere nede ad centergaden. Foto: Yilmaz Polat
"Stenovnspizza" er åbnet i Bredballe Center i de lokaler, som Lams Køkken forlod ved årsskiftet.

Bredballe: Det er to velkendte ansigter, der tager imod i Bredballe Centers nyeste spisested.

"Stenovnspizza" har de valgt at døbe det pizzeria, som også sælger pita'er, shawarma og grillretter. Navnet skyldes, at der er bygget en stor stenovn op bag disken i de lokaler, som Lams Køkken tidligere havde til huse i.

Manden med ansvaret for det nyåbnede pizzeria er Thiab Zaza, der de seneste tre år har arbejdet som pizzabager længere nede ad centergaden hos "Da Vica Pizza". Dette pizzeria lukkede 1. april efter en brand, og nu glæder Thiab Zaza sig over igen at kunne betjene Bredballes take away-kunder.

- Vi har bygget en stenovn, fordi det giver bedre pizzaer end almindelige ovne. De er bagt på højest to minutter og det giver en lidt speciel smag, siger Thiab Zaza.

Det er vigtigt at have et arbejde og kunne forsørge sin familie.

Thiab Zaza, pizzabager

Forsørge sin familie

Han bor i Brejning med sin kone og tre børn og er oprindeligt fra Raqqa i det borgerkrigshærgede Syrien.

- Det er vigtigt at have et arbejde og kunne forsørge sin familie, fortæller den 34-årige pizzamand, der oprindeligt arbejdede som sygeplejerske i hjemlandet.

Han kom til Danmark for blot fire år siden, og derfor bliver det med helt korte sætninger, at han besvarer spørgsmålene fra avisens udsendte.

Han får derfor assistance fra en anden kendt Bredballe-pizzamand, armeneren Gevorg Gevorgian.

Han etablerede i sin tid "Da Vica Pizza" på Boulevarden. Et pizzeria, han stadig ejer og er en del af, men som han har forpagtet til sin svoger.

Der er plads til flere

Han drev også "Da Vica" i Bredballe, men solgte det for et år siden, og fortæller, at han ikke er en del af ejerskabet i det nyåbnede pizzeria, der har "Marmaris Kebab og Pizza" som nærmeste nabo.

- Thiab er den stille og generte type, man han er god til at tale med kunderne og han har den fordel, at han kender dem efter tre år herude. Han kan huske, hvad kunderne plejer at bestille. Da jeg ansatte ham for tre år siden, sagde han, at jeg ikke skulle tale arabisk med ham, for han ville lære dansk, fortæller Gevorg Gevorgian.

Selvom pizzeriaet har overtaget stole og borde fra Lams Køkken og derfor har siddepladser til 20 spisende gæster, er det først og fremmest take away, "Stenovnspizza" skal leve af.

- Der bor 11.000 indbyggere i Bredballe, så vi mener, at der er plads til et pizzeria mere her. Et er for lidt, når der tidligere har været tre her, mens Lams også havde take away-mad, fortæller Gevorg Gevorgian.

To ledige lejemål er der tilbage i Bredballe Center, hvor "Da Vica Pizza" ikke er åbnet, siden der 1. april opstod brand i lejemålet. Foto: Yilmaz Polat

Drøm at have sit eget

Pizzabageren slår egen dej op til både pizzaer, pitabrød og durumruller, som bliver bagt i den store stenovnspizza.

- Det har været Thiabs drøm at eje sit eget sted, og da lejemålet her blev ledigt, fik han muligheden. Vi er blevet venner, siden jeg ansatte ham, og jeg har hjulpet ham med banken og mange af de andre praktiske ting, fortæller armeneren.

Med åbningen af "Stenovnspizza" er Bredballe Center tæt på at være fuldt udlejet. To lejemål står dog fortsatte tomme. Det ene var udlejet til "Da Vica Pizza", mens "Kanonsalg" senest havde butik i det andet ledige lejemål i centergaden.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce