Annonce
Alarm 112

Bredballe-borger kalder til demonstration: ‘Coronatvangen er gået for vidt’

Luna Maj Vestergaard har arrangeret en demonstration, der finder sted lørdag klokken 16 med start på Rådhustorvet i Vejle. Ved at deltage kan man vise sin modstand imod håndteringen af coronaen. Privatfoto
Demonstrationstog i Vejles gader lørdag skal vise, at nu har mange borgere fået nok af den måde, borgernes frihedsrettigheder er trådt ned på under håndteringen af coronaen.

Vejle. Lørdag klokken 16 starter en demonstration på Rådhustorvet i Vejle.

"Covid-psykosen har varet længe nok nu! Det er tid til at sige højt og tydeligt STOP."

Sådan lyder nogle af ordene fra arrangøren af demonstrationen i en mail, hun har sendt til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Bag demonstrationen står 46-årige Luna Maj Vestergaard fra Bredballe. Hun arbejder som coach og foredragsholder på selvstændig basis.

Hun har på eget initiativ og uafhængigt af organisationer og politiske partier taget initiativ til demonstrationen med det formål at give Vejle-egnens beboere en mulighed for at sige, at nu er nok nok.

Den sunde fornuft er væk

- Nu er vi på vej ind i tredje år med coronarestriktioner, og det er nok. Det har fra starten været håndteret overdrevet. Det har været politisk bestemte beslutninger, hvor der ikke er sundhedsfaglige begrundelser eller sund fornuft i det. Vi har som befolkning fundet os i rigtig meget, givet det tid, men nu virker det, som om det aldrig holder op. Vi kræver vores frihed og hverdag tilbage, siger hun.

Hun taler om politikere, der efter hendes mening driver propaganda og manipulerer for åben skærm. Hun er kritisk over for de skiftende meldinger, der er kommet undervejs.

I første omgang skulle vaccinen forhindre, at folk blev syge. Nu er det ændret til, at vaccinen skal gøre, at sygdommen får et mildere forløb, forklarer hun.

Annonce

Magten er steget dem til hovedet

- Det er, som om magten er steget dem til hovedet. Der er ikke balance mellem problemet og indgrebene. En ting er restriktionerne, men lige så vigtig er vaccinetvangen. Det serveres som et frivilligt tilbud, men samtidig står statsministeren på tv og driver propaganda og siger, at vi skal presse dem, vi kender, til at tage vaccine. Vi skal råbe op for at bevare vores vaccinefrihed, siger hun.

Det er som om, magten er steget dem til hovedet. Der er ikke balance mellem problemet og indgrebene. En ting er restriktionerne, men lige så vigtig er vaccinetvangen. Vi skal råbe op for at bevare vores vaccinefrihed.

Luna Maj Vestergaard

Demonstrationen indledes med nogle informationer om baggrunden for demonstrationen, men ikke egentlige taler. Derefter går deltagerne gennem byen med lys og lyd, frihedssange og god stemning. Ruten danner et 8-tal gennem gågaden op til Vestergade og retur omkring Banegårdspladsen.

Annonce

Et liv i frihed

- Det er svært at gætte på deltagertallet. Hvis der kommer 200, vil jeg se det som et både realistisk og fint resultat her i Vejle, siger Luna Maj Vestergaard, hvis hjemmeside hedder "et liv i frihed.dk".

Her kan man også læse, at hendes fire børn er vokset op uden at gå i vuggestue, børnehave eller skole. "Samtidig er jeg nok lidt af et sort får, hvad angår at mene og gøre alt det rigtige og “passe ind” i samfundet," skriver hun.

Luna Maj Vestergaard var i 2005 stifter af den første forening for hjemmeundervisere her til lands. Hun arbejder ifølge sin hjemmeside blandt andet med begreber som unschooling og unjobbing, hvor det gælder om at rådgive folk om at finde veje ud af de hamsterhjul, de træller i.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce