Annonce
Alarm 112

Bredballe-borger kalder til demonstration: ‘Coronatvangen er gået for vidt’

Luna Maj Vestergaard har arrangeret en demonstration, der finder sted lørdag klokken 16 med start på Rådhustorvet i Vejle. Ved at deltage kan man vise sin modstand imod håndteringen af coronaen. Privatfoto
Demonstrationstog i Vejles gader lørdag skal vise, at nu har mange borgere fået nok af den måde, borgernes frihedsrettigheder er trådt ned på under håndteringen af coronaen.

Vejle. Lørdag klokken 16 starter en demonstration på Rådhustorvet i Vejle.

"Covid-psykosen har varet længe nok nu! Det er tid til at sige højt og tydeligt STOP."

Sådan lyder nogle af ordene fra arrangøren af demonstrationen i en mail, hun har sendt til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Bag demonstrationen står 46-årige Luna Maj Vestergaard fra Bredballe. Hun arbejder som coach og foredragsholder på selvstændig basis.

Hun har på eget initiativ og uafhængigt af organisationer og politiske partier taget initiativ til demonstrationen med det formål at give Vejle-egnens beboere en mulighed for at sige, at nu er nok nok.

Den sunde fornuft er væk

- Nu er vi på vej ind i tredje år med coronarestriktioner, og det er nok. Det har fra starten været håndteret overdrevet. Det har været politisk bestemte beslutninger, hvor der ikke er sundhedsfaglige begrundelser eller sund fornuft i det. Vi har som befolkning fundet os i rigtig meget, givet det tid, men nu virker det, som om det aldrig holder op. Vi kræver vores frihed og hverdag tilbage, siger hun.

Hun taler om politikere, der efter hendes mening driver propaganda og manipulerer for åben skærm. Hun er kritisk over for de skiftende meldinger, der er kommet undervejs.

I første omgang skulle vaccinen forhindre, at folk blev syge. Nu er det ændret til, at vaccinen skal gøre, at sygdommen får et mildere forløb, forklarer hun.

Annonce

Magten er steget dem til hovedet

- Det er, som om magten er steget dem til hovedet. Der er ikke balance mellem problemet og indgrebene. En ting er restriktionerne, men lige så vigtig er vaccinetvangen. Det serveres som et frivilligt tilbud, men samtidig står statsministeren på tv og driver propaganda og siger, at vi skal presse dem, vi kender, til at tage vaccine. Vi skal råbe op for at bevare vores vaccinefrihed, siger hun.

Det er som om, magten er steget dem til hovedet. Der er ikke balance mellem problemet og indgrebene. En ting er restriktionerne, men lige så vigtig er vaccinetvangen. Vi skal råbe op for at bevare vores vaccinefrihed.

Luna Maj Vestergaard

Demonstrationen indledes med nogle informationer om baggrunden for demonstrationen, men ikke egentlige taler. Derefter går deltagerne gennem byen med lys og lyd, frihedssange og god stemning. Ruten danner et 8-tal gennem gågaden op til Vestergade og retur omkring Banegårdspladsen.

Annonce

Et liv i frihed

- Det er svært at gætte på deltagertallet. Hvis der kommer 200, vil jeg se det som et både realistisk og fint resultat her i Vejle, siger Luna Maj Vestergaard, hvis hjemmeside hedder "et liv i frihed.dk".

Her kan man også læse, at hendes fire børn er vokset op uden at gå i vuggestue, børnehave eller skole. "Samtidig er jeg nok lidt af et sort får, hvad angår at mene og gøre alt det rigtige og “passe ind” i samfundet," skriver hun.

Luna Maj Vestergaard var i 2005 stifter af den første forening for hjemmeundervisere her til lands. Hun arbejder ifølge sin hjemmeside blandt andet med begreber som unschooling og unjobbing, hvor det gælder om at rådgive folk om at finde veje ud af de hamsterhjul, de træller i.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Se kortet: Så tæt står vindmøllerne i landets kommuner

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Vejle For abonnenter

Lejlighed solgt for 2.835.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Alarm 112

Varebil gik op i flammer på Agerglimt - ilden tog også lidt af græsplænen

Annonce