Annonce
Børkop

Brejning Bageri får ny ejer

Bagersvend vender tilbage til Brejning efter 37 år for at overtage Brejning Bageri. Ejerskifte til juli.

Annonce

Brejning: Efter otte år med hænderne begravet i dejen eller stående bag disken, siger de to indehavere, og bagere, af Brejning Bageri tak for denne gang.

- Vi har selv valgt at sige stop. Og det er da super dejligt, at der er en bager, der gerne vil overtage bageriet. En der gerne vil køre den videre i samme ånd, siger Jørn Schumacher, der sammen med Hans Westenbroek er indehaver af Brejning Bageri.

Begrundelsen for stoppet skal findes i, at Hans Westenbroek har fået allergi, der gør det svært at arbejde som bager.

- Det fik os til at kaste forskellige bolde i luften, og det endte med, at vi greb den bold, der sagde, at vi skulle prøve at se, om der var andre, som vil overtage. Vi vidste ikke, hvor svært det vil være at afhænde bageriet, for det er ikke alle byer af Brejnings størrelse, der har grobund for en bager. Men vi har altid haft en sund forretning, og byen har altid været gode til at handle hos dens lokale bager, og det viste sig da også, at det ikke var så svært at finde en ny bager,mester der vil overtage, siger Jørn Schumacher.

Annonce

Vender tilbage til Brejning

Manden der skal overtage bageriet hedder Jan Larsen. 56 år og med en kort, men vigtig, fortid, i Brejning. Det fortæller Jans kone, Bettina, over telefonen.

- Jan blev udlært bager i 1981, og det allerførste sted, hvor han fik arbejde som svend var i Brejning. Så der er noget nostalgi ved at vende tilbage, og det er en måde at få cirklen til at slutte. Brejning skal gerne være det sidste sted, hvor han arbejder som bager, siger Bettina Larsen.

Parret bor i Korning ved Horsens, og det forbliver Jan og Bettina ved med at gøre.

Annonce

Langtidshævning

Men Jans arbejde bliver i bageriet i Brejning.

- I selve bageriet sker der lidt ændringer. Vi skal have en ekstra ovn, og så vil satse meget på langtidshævning. Vi får derfor ligeledes en maskine, som er rigtig god til netop det, så al vores brød vil være langtidshævet. Den maskine har også den klare fordel for bagerne, at de kan møde to timer senere hver nat, forklarer Bettina Larsen.

Ud over Jan Larsen skal der ansættes en bager samt to halvtids butiksmedhjælpere og nogle ungmedarbejdere.

Det nuværende Brejning Bageri har sidste åbningsdag søndag den 1. juli, og så vil der være lukket frem til 17. juli, hvor den åbner igen med den nye bager ved roret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce