Annonce
Børkop

Brejning Efterskole fjernunderviser sine naturglade elever

Brejning Efterskole er lukket for personale og 103 elever, og fjernundervisning er derfor på skoleskemaet. Arkivfoto: Mette Mørk
På Brejning Efterskole elsker man udendørslivet, og eleverne bliver ofte undervist i naturen i linjefagene. Men coronaen har skabt den omvendte verden, og al undervisning foregår nu over internettet.
Annonce

Børkop: Alle elever og personalet forsvandt fra Brejning Efterskole torsdag 12. marts, kort efter regeringen aftenen forinden lukkede Danmark ned grundet risikoen for coronasmitte. Det har betydet, at undervisningen på efterskolen, som i det daglige har et stort fokus på natur- og fritidslivet, nu finder sted online, hvor lærerens stemme vil gøre eleverne klogere gennem deres høretelefoner. Efterskolens 103 elever skal derfor fra uge 12 sidde hjemme foran deres computere rundt om i landet og modtage undervisning i de boglige fag i stedet for at sidde i et klasselokale eller tænde bål og lave teambuildingsøvelser ude i forårsblæsten. - Jeg selv og personalet har forsøgt at opretholde en så normal hverdag som muligt under de nuværende omstændigheder, selvom undervisningen vil foregå over internettet det næste stykke tid, siger Lone Frankel Goul, der er forstander på Brejning Efterskole. Og den nye form for undervisning byder på et alternativt skoleskema. - Der er kommet flere undervisningstimer, og fagene varer i længere tid, så eleverne eksempelvis har fire timers dansk i streg. Det håber vi kan være med til at give bedre plads til fordybelse hos eleverne, fortæller Lone Frankel Goul.

Vi vil revidere undervisningen løbende for at finde ud af, om det fungerer. Vi må i første omgang gå efter vores mavefornemmelse og følge undervisningsministeriets nyeste instrukser og håbe på det bedste.

Lone Frankel Goul.

Annonce

Ingen outdoor

Linjefagene på Brejning Efterskole, såsom adventure og outdoor, bliver der ikke meget af den kommende tid, idet opgaverne i undervisningen bliver umulige at udføre. - Det kræver ofte, at mange elever og lærere er samlet ude i naturen, når der er undervisning derude. Spinderihallerne bruger vi også, men det kan jo ikke lade sig gøre, som det ser ud nu, siger Lone Frankel Goul. - Vi vil revidere undervisningen løbende for at finde ud af, om det fungerer. Vi må i første omgang gå efter vores mavefornemmelse og følge undervisningsministeriets nyeste instrukser og håbe på det bedste, tilføjer Lone Frankel Goul.

Annonce

Bevar det sociale skoleliv

Efterskolens 103 elever er spredt rundt i hele landet og skal derfor ikke se deres kammerater i en rum tid. - Vi holdt møde onsdag aften efter statsministerens tale, og jeg fortalte vores elever, at de fortsat skal huske at leve et socialt liv, selvom de ikke mødes ansigt til ansigt. De skal hjælpe og skrive til hinanden og så vidt muligt holde kontakten hver dag på mobilen eller computeren, hvis de kan, siger Lone Frankel Goul.

Linjefagene adventure og outdoor på Brejning Efterskole byder på aktiviteter for eleverne i naturen, men vandre- og teltture er sat på pause grundet risikoen for coronasmitte. Arkivfoto: Det Danske Spejderkorps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce