Annonce
Børkop

Brejnings forkalkede kranspulsåre skal åbnes mere op

Lars Hansen og Bjarne Rasmussen foran Fischers Plads, der skal ændres til et bytorv. Brejning Søndergade ses til venstre. Foto: Jørgen Flindt

11. september holdes workshop om de kommende planer angående Brejning midtby. Et af de første delmål bliver Brejning Søndergade.

Brejning: Planen er, at man allerede næste år er nået så langt med de første delmål i en ny plan for udviklingen af Brejning bymidte, at det ses tydeligt i gadebilledet.

Bymidten skal nemlig peppes op, men hvordan og på hvilken måde, det er der visioner om, men intet er endeligt fastlagt.

- Vi afholder et borgermøde, eller nærmere et workshop, tirsdag 11. september, hvor vi håber så mange som muligt møder op og giver deres besyv med. Gode idéer og tanker er meget velkomne, siger Lars Hansen, der er formand for lokalrådet i Brejning.

Vejle Kommune har knyttet en byarkitekt på projektet, og der arbejdes ud fra, at det er Brejning Søndergade og Fischers Plads, der først og fremmest er fokus på

- Med hensyn til Brejning Søndergade plejer jeg at kalde den for den forkalkede kranspulsåre. Det er en vigtig vej gennem Brejning, men den fremstår ikke særlig bymidte-agtig. Det er planen, at der skal laves fire nedslagspunkter fra Spar-købmanden hen til bageren, hvor Fischers Plads bliver det største nedslagsted, hvor der skal skabes et torv, der vil udgøre et naturligt midtpunkt i Brejning, forklarer formanden.

Annonce

Med hensyn til Brejning Søndergade plejer jeg at kalde den for den forkalkede kranspulsåre

Lars Hansen, formand for Brejning Lokalråd

Bymidte mangler

Det naturlige midtpunkt har Brejning nemlig ikke nu.

- Nej, der er byen specielt bygget op. Vi har mange turister ved havnen, hotellet og golfbanen, hvor Brejning jo fremstår utrolig smukt, men når de kommer ind i Brejning by, så er det som at gå fra top til bund. Det skal vi have lavet om på, siger Bjarne Rasmussen, der er næstformand i lokalrådet.

Plads skal samle

Men først og fremmest er Brejning selvfølgelig en by for dens borgere, og det er her, torvet ved Fischers Plads gerne skal blive et naturligt samlingspunkt.

- Her skal børn kunne lege med hinanden, eller man skal få lyst sætte sig ned og snakke med de andre, dem man måske ikke anede boede fire huse fra en selv, siger Bjarne Rasmussen.

Hvordan, det konkret skal ske, er der gjort tanker om, men der skal gerne endnu flere tanker og idéudvikling på bordet, når der holdes workshop.

Den finder sted i Gauerslund Idrætscenter 11. september klokken 19-21.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce