Annonce
Erhverv

Det næsthøjeste antal gæster i parkens historie: Brillebjørne trak 400.000 gæster til Zootopia

Familien Blaudzun fra Sønderborg var heldige at ankomme som nr. 400.000, og de fik en gavekurv og årskort til parken. Foto: Zootopia
Det næsthøjeste antal gæster i parkens historie har flere årsager, mener administrerende direktør Richard Østerballe. Brillebjørne og ny legeplads er et par af dem.

Givskud: I disse dage er Richard Østerballe og hans ansatte i Givskud Zootopia ved at lægge sidste hånd på næste år budget.

- Det arbejde er da blevet lidt sjovere med det flotte besøgstal, vi har haft i 2019. Selv om vi investeret meget i 2019, har vi fortsat planer, der stiller krav til økonomien, siger Richard Østerballe.

Han mener, der er flere årsager til det store antal gæster. Brillebjørnene, der i august flyttede ind i Europas største anlæg til de sydamerikanske bjørne. Den megen medieomtale i forbindelse med Zootopias 50 års jubilæum. Den store udbygning af legepladserne, ikke mindst den ved P3.

Det fik i alt 403.395 gæster gennem sluserne til den store dyrepark. Det antal er det næsthøjeste i de 50 år, Givskud Zoo Zootopia har eksisteret. Det er kun overgået af de cirka 441.000, der kiggede inden for i 2000. Det var det år, hvor det store udendørs anlæg til gorillaerne blev taget i brug.

I 1973 nåede man også op over 400.00. Dog kun med 200. Det er de eneste tre gange, besøgstallet er nået over 400.000

Annonce
Givskud Zootopia fejrede sit 50 års jubilæum ved at bygge Euroas største anlæg til brillebjørne. Det var en medvirkende årsag til det store besøgstal. Foto: Peter Leth-Larsen

Egen plan

De sidste fem år har besøgstallet dog ligget og boblet lige under den magiske 400.000 grænse. De flotte besøgstal har gjort det muligt for Zootopia at hente mange planer frem fra deres gemmer. Og ikke nok med det: De har også kunnet sættes i værk.

Det har betydet, at både dyrene og de besøgende har fået bedre forhold gennem de seneste år. På publikumssiden har det blandt andet været den nye restaurant ved parkeringspladsen P2, hvor også legepladsen har fået en ordentlig overhaling og modernisering.

I år er det så administrationsbygningen og billetsalget, der har været med til at hæve oplevelsen for publikum.

På dyresiden er det især det nye anlæg til brillebjørnene, der har vejet tungt på omkostningssiden. Omkring 25 millioner kroner har et kostet at etablere anlægget.

Det har også medført, at en række dyr er blevet flyttet. Det sker efter den masterplan, som blev udarbejdet i 2004. Zootopia, hedder den, og den er skam Givskud Zoos egen plan.

Nye odderunger

Det er ikke Bjarke Ingels, der har udviklet den. Han blev blot bedt om at komme med et forslag til, hvordan bygningerne kunne se ud, når planen skal gennemføres.

Den grundlæggende tanke i Zootopia er, at dyrene samles i områder, der svarer til de verdensdele, de kommer fra. Derfor er de sydamerikanske brillebjørne blevet naboer til de canadiske ulve og de nordamerikanske bisonokser.

- Vi fortsætter med at samle dyrene, men det kan selvfølgelig ikke ske i ét ryk. Det kommer i små bidder efterhånden som vi får bygget nyt. Vi har da også planer for den kommende sæson, men planerne skal lige godkendes sammen med budgettet, før vi kan løfte sløret, siger Richard Østerballe.

Sikkert er det dog, at parkens interne servicefaciliteter skal have et løft.

Zootopia lukkede for denne sæson søndag 27. oktober. På falderebet nåede kæmpeodderne lige at få et kuld unger mere. Men Friedas og Saros kuld spås ikke store chancer for at overleve.

- Det taler imod overlevelse, at odderne blev forstyrret midt i fødslen. Det stressede dyrene, og det tog nogle timer, før de faldt til ro og søgte ind i redekassen med ungerne. Derimod søgte de vandet, hvor kæmpeoddere føler sig trygge. Men ungerne kan bare ikke holde til at være i vandet længe, da de risikerer at bliver afkølede og få lungebetændelse, forklarer dyrepasser Francois Lemonnier.

Frieda fødte fire unger, hvoraf den ene var dødfødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Vejle

Syv ansatte venter stadig på svar efter udbrud: En beboer mere på plejehjem er smittet med coronavirus

Børkop

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv og ikke mindst pas på andre!

Annonce