Annonce
Give

Brillebjørnene hviler ud før mødet med Zootopias gæster

Vi når det selvfølgelig, lyder det optimistisk fra Richard Østerballe, der her er ved at inspicere arbejde med det lille vandfald, der skal være i brillebjørnenes område. Det skal være klart, når bjørnene kommer uden for skærtorsdag. Foto: Børge Larsen
De nye brillebjørne kan ses - men først fra skærtorsdag. Til gengæld er der masser af andet nyt at forlyste sig med, når Zootopia åbner sin 50 års jubilæumssæson lørdag formiddag.

Givskud: Der bliver ikke trillet tommelfingre i Givskud Zootopia for øjeblikket.

Hvert sekund, der kunne være en ledig stund, bliver brugt i kapløb med tiden: Alt skal være klart til åbningen lørdag 13. april klokken 10. Og det bliver det ifølge Zootopia administrerende direktør Richard Østerballe selvfølgelig.

- Ja, altså det hele bliver ikke helt færdig til lørdag. Men vi arbejder også med utroligt mange projekter for øjeblikket. Jeg tror, vi for øjeblikket har gang i projekter for omkring 50 millioner kroner. Så mange ting ha vi aldrig tidligere haft gang i, siger Richard Østerballe.

Efter mange år med smalhals, har Zootopia haft fire år med flotte besøgstal. Mange af de udviklingsprojekt, Richard Østerballe har haft liggende i skrivebordsskuffen, er derfor kommet frem i dagens lys og nogle af dem er ved at blive realiseret. Ja, faktisk står de i kø, og nogle af dem tager længere tid end oprindeligt planlagt.

Så derfor er der ekstra travlt lige nu op til lørdagens sæsonstart.

- Men vi når det, vi skal, lyder det optimistisk fra Richard Østerballe.

Vi har valgt brillebjørnene, fordi det er den mest truede bjørneart. Isbjørnene valgte vi fra, fordi de på en måde opfører sig som løver ved at de først æder sig mætte og så lægger sig til at sove i meget lang tid. Brillebjørnene er anderledes aktive.

Richard Østerballe, Zootopia

Bjørnegrotten

Den største forandring i parken er det bjørneanlæg, der er ved at bliver bygget. Her skal de sydamerikanske brillebjørne holde til.

Den overordnede målsætning i parken er at samle dyrene i områder, som bestemmes af den verdensdel, de oprindeligt kommer fra. Derfor ligger det nye bjørneanlæg ved P-1, hvor også de canadiske ulve og bisonokserne holder til. Men det har også betydet, at nogle dyr har måttet flytte til andresteder i parken.

Bjørneanlægget kommer til at omfatte omkring tre hektar, når det står helt færdigt til august. I første omgang arbejdes der ihærdigt på den første del. Den bliver færdig til påske og de nye brillebjørne kommer ud i anlægget skærtorsdag, hvor publikum for første gang kan se de to nye.

Den første varsel får man i øvrigt hos elefanterne. De har i forbindelse med flytningen af dyr fået lov at dele deres område med hjorteantiloperne, der tidligere gik, hvor bjørnene nu skal være.

- De har fundet ud af at dele område, selv om de fortsat lige ser hinanden lidt an. Antiloperne har fået deres stald i det modsatte hjørne af elefanternes og vi har sat elhegn op ved indgangen, så de nysgerrige elefanters snabler ikke skal rasere antiloperne stald, siger Richard Østerballe.

Paw-patruljen

Alpakaerne har også måtte vige pladsen og er nu flyttet ud til området ved moseområdet ved P-2. Her har det været nødvendigt med et højere hegn rundt om hele området.

Men ellers er mange af de igangværende projekter målrettet børnene. Især legepladsen ved P-3 har fået sin del af nyanskaffelserne. Normalt går de fleste af pengene til at bedre forholdene for dyrene.

- Men vi har faktisk nogle sponsorer, der gerne vil give penge målrettet børnenes udfoldelsesmuligheder i parken. Blandt andet har Sydbanks Fond givet et tilskud, så vi har kunnet bygge et stort legetårn, to tårne faktisk og en skywalk mellem dem, fortæller Richard Østerballe.

Det nye anlæg er også udstyret med en ret stejl rutsjebane. Det har betydet, at der skal lægges noget specielt faldsand under tårnanlægget. Det sand er en mangelvare, så der kan kun leveres to vognlæs om dagen. Men også det, når at blive færdigt til lørdagens indvielse.

Den foretages blandt andet af Paw Patrol, der er tidens store hit blandt børnene. Det er også ved tårnanlægget Richard Østerballe holder jubilæumsåbningstalen klokken 12.

Hovedpersonerne selv tager det meget afslappet. De to hanner er for øjeblikket i karantæne efter overflytningen fra England. Men skærtorsdag kommer de ud, så publikum kan se dem. Foto: Zootopia

Nye gynger

På legepladsen er der også opstillet to nye gynger, der adskiller sig fra de andre gynger.

Gyngerne er indrettet, så de kan bruges af kørestolsbrugere. Dermed kan børn i kørestol nu også være med på legepladsen. Gyngerne er indkøbt med hjælp fra tre fonde, der alle støtter sociale initiativer med vægt på at hjælpe mennesker med handicap.

De tre fonde, der har gjort projektet muligt, er Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Vanførefonden og Bevica Legatfond II, som tilsammen har doneret de 124.000 kroner, som gyngerne koster i indkøb.

Zootopia, eller løveparken, som den stadig omtales som af de mange trofaste gæster, fejrer i år sit 50 års jubilæum. Det markeres lørdag også med uddeling af flag til de første 1500 børn. Flagene kan de efter den officielle indvielse veksle til en is i parkens Pit-stop.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce