Annonce
Vejle

Brillebutik giver gratis briller til Vejles hjemløse

Anna Egede faldt sidste år pladask for det lilla stel. Hun havde sidst haft briller, da hun var 14 år og glædede sig til ikke at anstrenge øjnene for meget. Arkivfoto: Martin Ravn

Hjemløse og på anden vis socialt udsatte kan få nye og gratis briller. I optikerkæden Smarteyes står man tirsdag 4. september klar til at hjælpe.

Vejle: Hjemløse og socialt udsatte kan for flere år i træk få tjekket øjnene og få nye og ganske gratis briller.

Optikerkæden Smarteyes har tirsdag 4. september afsat hele dagen til at foretage gratis synsprøver og finde briller til brugere af Kirkens Korshærs væresteder i Vejle.

- Det er de færreste socialt udsatte eller hjemløse, der har overskud til at løbe orienteringsløb gennem systemet. Derfor er der heller ikke ret mange, der får den hjælp, de har brug for, siger administrerende direktør Mads Poulsen.

- De er desuden i en situation, hvor de hver gang skal bevise, at de har behovet, inden de kan modtage den hjælp, de har brug for, tilføjer han.

De kommer ind i butikken på lige vilkår med andre kunder og får selv lov at vælge et par briller, der passer til dem og deres stil.

Tove Hertz Mikkelsen, afdelingsleder

Mødt med respekt og værdighed

Når socialt udsatte og hjemløse har brug for at få tjekket deres syn, skal de frem og tilbage mellem optiker og kommune flere gange for at få dokumenteret et behov.

Samarbejdet mellem Smarteyes og Kirkens Korshær betyder, at socialt udsatte og hjemløse ikke skal tænke på rekvisitioner, men bare møde op i butikken.

- Vores brugere oplever, at de bliver mødt med respekt og værdighed. De kommer ind i butikken på lige vilkår med andre kunder og får selv lov at vælge et par briller, der passer til dem og deres stil. Hos Smarteyes føler de sig set, hørt og mødt, mener afdelingsleder i varmestuen på Flegmade Tove Hertz Mikkelsen.

Smarteyes og Kirkens Korshær har indtil nu uddelt briller for over en million kroner. Uddelingen sker i butikken på Nørregade.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce