Annonce
Vejle

Brobyggeren revet væk: 50 nye skulpturer er på vej

De første 25 eksemplarer af mini-modellen af Brobyggeren blev udsolgt samme dag, som de blev sat til salg for 1500 kroner. Der vil blive fremstillet 50 mere, lover kunstneren bag, Henrik Busk Andersen. Arkivfoto
Miniature-modellerne af Brobyggeren blev udsolgt samme dag, som de blev sat til salg. Salget af de første 25 figurer giver 15.000 kroner til socialt arbejde i Café Parasollen.

Vejle: De første 25 eksemplarer af kunstneren Henrik Busk Andersens mini-modeller af skulpturen Brobyggeren blev revet væk i løbet af få timer, da de søndag blev sat til salg ved Mølholm Kirkes rockgudstjeneste, hvor den store udgave af Brobyggeren også blev afsløret.

Det fortæller Henrik Busk Andersen, som har afgivet bestilling til sit lokale støberi om en ny sending figurer til Vejle.

- Jeg har bedt dem lave 50 mere, og jeg tror på, at de nok skal blive solgt. Jeg tror på, at det her bliver kæmpestort. Det her viser, at kunst kan flytte ting og sætte noget i gang, og det var det, der var meningen med Brobyggeren, fortæller Henrik Busk Andersen, der som tidligere omtalt har doneret sin skulptur Brobyggeren til Vejle Kommune.

Sideløbende sælges der mini-modeller af skulpturen, hvor overskuddet går til det sociale arbejde i Café Parasollen i Vejle.

For hver model der sælges, modtager Parasollen 600 kroner.

Hvor skal Brobyggeren stå?

Det er endnu uvist, hvor den 115 centimeter brede, 122 centimeter høje og 120 kilo tunge bronzeskulptur Brobyggeren skal stå.

Vejle Kommune er i gang med at besigtige egnede steder i byen, oplyser kommunen.

Skulpturen er en gave fra kunstner Henrik Busk Andersen, hvis erklærede mål med gaven er at få vejlenserne til at tage kontakt med medmennesker og bygge bro.

Der vil desuden blive solgt mindre modeller af figuren. Overskuddet på 600 kroner per solgt model går til Café Parasollen.

I en afstemning på vafo.dk om, hvor skulpturen bør opstilles, afgav 60 læsere deres stemme.

Flest pegede på Vejle Banegård som det bedst egnede sted. Skyttehushaven og "ved Fjordenhus" modtog næstflest stemmer.

Biskop imponeret

Det er Mølholm Kirke og sognepræst Erik Steen Nielsen, der er tovholder på salget af Brobygger-figurerne.

- Vi er så småt i gang med at finde forhandlere, og vi er åbne for alle gode forslag, fortæller Erik Steen Nielsen, der tilføjer, at han har fået flere henvendelser fra vejlensere, som vil støtte initiativet.

- Vi har allerede nu en venteliste med folk, som vil købe figuren. Biskop Marianne Christiansen, som deltog i arrangementet søndag, var i øvrigt meget imponeret over initiativet. Hun roste det for at vidne om et stærkt bånd mellem kirke, folk og samfund, fortæller Erik Steen Nielsen.

Annonce

15.000 rejst til socialt arbejde

Med salget af de første 25 mini-modeller af Brobyggeren er de første 15.000 kroner allerede i hus til det sociale arbejde i Café Parasollen i Vestergade, der oplyser, at den har 90-100 besøgende dagligt.

Her ser daglig leder Lillian Stephansen frem til at modtage donationen, som værestedet har øremærket til gruppen af unge udsatte brugere og gruppen af udsatte grønlandske brugere. Hun forklarer:

- Den vil gøre os i stand til at skabe flere aktiviteter for de to grupper af brugere, som vi skal anstrenge os lidt mere for at få bygget bro til. Unge-gruppen består af omkring 20 mennesker i alderen 18 til 30 år, som er udsatte og har store udfordringer. Donationen vil give os mulighed for at lave aktiviteter for og med dem.

- Den grønlandske gruppe består af omkring 60 mennesker i alderen 18 til 70 år, som er kendetegnet ved ikke at have meget netværk og ved ikke at have mange steder, hvor de føler sig inkluderet. Her kan vi bruge donationen til for eksempel at arrangere grønlandske aftener og andet, fortæller Lillian Stephansen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Billund

Verdens største fragtfly kommer til Billund

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Annonce