Annonce
Vejle

Brobyggerens far slår til igen: Nu kan de hjemløse også få en sten på deres grav

Billedhugger Henrik Busk Andersen designet og udført en gravplads, der er reserveret de udsatte og hjemløse. Han har også doneret skulpturen, der ses på højre vogn øverst i billedet. Foto: Leif Baun
Kunstner Henrik Busk Andersen gav Vejles hjemløse en gave med skulpturen Brobyggeren. Nu har han efter opfordring stået bag indretningen af en gravplads for byens udsatte og har doneret en skulptur til stedet.

Vejle: - Kunsten blander sig alle steder. Det synes jeg er fedt.

Det siger billedhuggeren Henrik Busk Andersen. Ham kender Vejle allerede fra projektet med skulpturen Brobyggeren, som han skænkede til Vejle.

Den store version står ved Mølholm Kirke, og miniudgaver kan købes, hvor et beløb pr. figur går til CaféParasollen, der drives af KFUM's Sociale Arbejde.

Annonce

Nu slår Brobyggerens far til igen. Han har doneret sin tid og en skulptur til at udvikle et område i et hjørne af Gamle Kirkegård ved Vor Frelsers kirke, som kan blive gravplads for socialt udsatte mennesker.

Henrik Busk Andersen minder om, at det er let at give af et forelsket hjerte. På en kirkegård bliver man mindet om, at man også kan - eller skal - give fra et forståelseshjerte.

- Julen er den tid, hvor der er den største forskel på rig og fattig, siger han.

Den færdige gravplads, der er reserveret til udsatte, liggerpå Gamle Kirkegård tæt ved Vor Frelsers Kirke. Arealet giver plads til to kister og en del urner. Der kan ventes 5-10 begravelser årligt. Foto: Leif Baun

Gadepræst Signe Toft har i et års tid gået med ideen, som hun har fået inspiration til fra Silkeborg og Sønderborg.


Jeg har mærket et behov for et fællesskab for dem, der ikke har så meget andet eller familie. Jeg kender Henrik Busk Andersen fra Brobyggeren og kontaktede ham. Det var fantastisk. Han sagde ja i løbet af to minutter.

Signe Toft, gadepræst


- Livet for en hjemløs ender ofte med en kommunal bisættelse, en skrabet model med en urne i de ukendtes grav. Det er uværdigt. Nogle af de hjemløse vil faktisk gerne have deres navn på en sten, siger Signe Toft.

- Nogle fra miljøet har i samtaler med mig også givet udtryk for, at de gerne vil have et sted at gå hen og mindes. Jeg har mærket et behov for et fællesskab for dem, der ikke har så meget andet eller familie. Jeg kender Henrik Busk Andersen fra Brobyggeren og kontaktede ham. Det var fantastisk. Han sagde ja i løbet af to minutter, fortæller Signe Toft.

Kors af brosten

Nu bliver der mulighed for at få sit fornavn eller kaldenavn på en brosten. Den placeres i et område på 30 kvadratmeter, hvor et kors af brosten med et hjerte i midten deler området i fire dele. Korsarmene giver adgang fra alle sider.

- Stenene i korset skal være brosten, for dem har gadens børn gået på, siger Henrik Busk Andersen.

Billedhugger Henrik Busk Andersen har doneret skulpturen til de udsattes gravplads ved Vor Frelsers Kirke. Foto: Leif Baun

Ved siden af opstilles to solide egetræsbænke, som han har fået Autismecenter Nord-Bo i Nordjylland til at lave til "vennepris".

Den nye plads tages hurtigt i brug, for der er givet tilladelse til, at en urne måtte afvente nedsættelse, til arealet var anlagt.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Billund

Nu forsvinder restriktionerne, og Jan glæder sig til at åbne sit diskotek: Natteliv er ikke bare fest, det er også socialt

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Annonce