Annonce
Egtved

Brrrrrruuuum; Gamle biler vakte begejstring på Ågården

At man sidder i kørestol behøver ikke at være nogen hindring for at komme med ud at køre i en fin gammel Thunderbird fra 1964 - det kræver blot en lift og lidt god vilje. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Sydjydsk Veteran Klub besøgte Plejecenter Ågården onsdag aften og tilbød beboerne en lille tur i de fine, gamle biler. Det var noget, der gjorde lykke.

Ågård: - Det var alletiders. Det kan slet ikke sammenlignes med at køre i en ny bil. Det var en kæmpe oplevelse.

Marianne Kristoffersen, der bor på Plejecenter Ågården, smiler fra øre til øre, mens hun fortæller om, hvordan det var at være ude og køre i en fin, gammel veteranbil.

- Der er en helt anden lyd, når man sidder i sådan en. Det kan ikke beskrives, siger hun.

Annonce

Det kan slet ikke sammenlignes med at køre i en ny bil. Det var en kæmpe oplevelse.

Marianne Kristoffersen, beboer på Ågården

God snak inspirerede til besøg

Onsdag aften havde 13 medlemmer af Sydjydsk Veteran Klub fra Vejen taget deres fine, gamle veteranbiler med en tur til Plejecenter Ågården for at give beboerne her en oplevelse. Ikke nok med muligheden for at nyde synet af de fine biler fik de også tilbud om en lille køretur. Det tilbud takkede omkring halvdelen af plejecentrets beboere ja til.

- Aftenens besøg har givet anledning til meget snak her op til. Flere sagde på forhånd, at de ikke skulle med ud at køre, for de kunne ikke komme ind i bilerne og ud igen. Men selvfølgelig kan de det - hvor der er vilje, er der vej. Vi hjælpes bare ad, og så får vi det til at lykkes, siger aktivitetsmedarbejder på Ågården Mette Olsen.

Det er hende, der havde arrangeret onsdagens veteranbilbesøg.

- Idéen udsprang af et spil, der hedder "Fortæl, fortæl", hvor man snakker om forskellige emner ud fra et enkelt ord. Ordet "kørekort" gav anledning til en masse god snak om, hvordan det var, dengang de tog kørekort, hvilke biler de kørte i og meget mere. Det var noget, der vakte interesse, fortæller hun.

Vil gerne gøre noget for andre

Ad omvej kom hun i kontakt med Allan Mikkelsen, næstformand i Sydjydsk Veteran Klub, og han var straks med på idéen om et besøg på Ågården.

- Vi vil gerne gøre noget for andre. Vi kører også gerne for blandt andre Kræftens Bekæmpelse og for kræftsyge børn, siger Allan Mikkelsen og fortsætter;

- Vi har også besøgt andre plejecentre før, men jeg har ikke oplevet før, at så mange af beboerne ville med ud at køre som her. Det er dejligt at opleve.

For ham og de andre veteranbilejere giver det en god glæde at kunne give andre sådan en oplevelse.

- En dag kommer vi måske selv på plejecenter, og så håber jeg til den tid, at der er nogle, der køre en tur med os, siger han.

Marianne Kristoffersen var vild med at køre i veteranbil. Skulle chancen byde sig igen, ville hun være klar med det samme. Foto: Vibeke Frost Oxholm

En tur til

Der var ingen tvivl om, at onsdagens besøg vakte glæde hos blandt andre Marianne Kristoffersen, som altid har været interesseret i flotte gamle biler. Hun havde glædet sig meget, og hun var bestemt ikke skuffet.

- Da vi havde kørt rundt og kom tilbage hertil, spurgte jeg ham, der kørte, om vi ikke lige kunne tage en tur til, for det var fantastisk. Det kunne vi desværre ikke nå - men der skete jo ikke noget ved lige at spørge, siger hun med et stort grin.

Der var mødt en del mennesker op foran plejecentret, nogle blot for at se de fine biler, andre for at give et par hænder med at hjælpe Ågårdens beboere ind og ud af de gamle biler. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle Boldklub

Befrielsesaktion skabte kortvarig tumult efter kampen mellem Vejle og Kolding

Annonce