Annonce
Fredericia

Derfor skal du til Kolding eller Vejle: Lægevagten holder fri fra sundhedshuset

Der skiltes til lægevagten på Fredericia Sundhedshus, og der skal ifølge aftale mellem Region Syddanmark og Praktiserende Lægers Organisation være læger, der kan tilse patienter efter lukketid. Men coronaen lukkede konsultationen ned, og den er endnu ikke blevet genåbnet. Det er planen, lover både PLO og formand for det nære sundhedsudvalg Bo Libergren (V). Foto: Søren Gylling
Siden coronaen brød ud, har fredericianerne skulle køre ud af kommunen for at få en tid ved lægevagten. Der er en konsultation på sundhedshuset, men vagtlægerne har ikke tid til at holde den åben. Det er et brud på aftalen med Region Syddanmark.

Fredericia: Det er coronaens skyld, at du i øjeblikket bliver sendt til Kolding eller Vejle, hvis du har brug for et lægetjek efter lukketid.

For nylig udløste spørgsmålet om lægevagt eller ej i Fredericia Sundhedshus debat på dagbladets facebookside.

"Hmm der er da lægevagt i sundhedshuset", "Jeg kender da de 12 første personer der godt kunne bruge en vagtlæge her i byen om weekenderne", "Der er ingen lægevagt i Sundhedshuset", lød nogle af mange kommentarer til, at Susanne Eilersen (DF) slog fast, at Fredericia skal have en lægevagt.

Annonce

- Selvfølgelig bør man kunne blive tilset af en læge her. Der bor 52.000 i Fredericia Kommune, og det kan ikke være andet end rimeligt, at de kan komme til lægevagt her. Vi har en aftale med regionen om, at de har konsultation i sundhedshuset, og det forventer jeg, at de lever op til, siger Susanne Eilersen.

Der er flere der skriver at der ER lægevagt på Fredericia Sundhedshus... De gange jeg har haft brug for det, hvad enten det er til mig eller mine 3 børn, så skal vi ALTID til Vejle eller Kolding, fordi der ikke længere er noget i Fredericia (det fik jeg af vide, så sent som for en uge siden)

Camilla B. Hjort - kommentar på facebook

Lægevagten har hjemme i sundhedshuset, men i praksis har lægevagten ikke opereret på adressen, siden coronaen brød ud i 2020. De Praktiserende LægersOorganisation (PLO) har en aftale med Region Syddanmark om at bemande lægeklinikken i sundhedshuset, men det sker ikke.

- I forbindelse med coronaen faldt antallet af patienter i konsultationen markant, og vi valgte de små konsultationer fra. Nu er der igen patienter, men fordi vi har svært ved at få lægevagten bemandet, så bruger jeg lige nu alle ressourcer på, at vi besvarer telefonerne. Det betyder, at vi indtil videre er nødt til at droppe at være fysisk tilstede på de små konsultationer som Fredericia, siger vagtlægechef Claus Petersen.

Brud på aftale

Det er et brud på den aftale, PLO har med Region Syddanmark, pointerer formand for det nære sundhedsudvalg Bo Libergren (V).

- Vi har i forbindelse med coronaen accepteret, at der er blevet lukket ned de små steder, fordi der har været et stort fald i patienterne. Men vi har en klar forventning om, at der bliver åbnet igen, når situationen normaliseres, siger Bo Libergren.

Der bor over 52.000 indbyggere i Fredericia. Er det rimeligt, at de alle skal finde til Kolding eller andre steder for at blive tilset af en vagtlæge?

- Der er ikke direkte sammenhæng mellem antallet af indbyggere og belastningen af en lægevagt. Vi kan se, at der er færre, der benytter lægevagtkonsultationen i Fredericia, fordi man let kan komme til Kolding eller Odense, hvor ventetiden er kortere, siger Bo Libergren.

Men det ændrer ikke på, at regionen har en aftale med lægerne om, at patienter skal kunne komme til en vagtlæge i Fredericia.

- Vi har holdt flere møder med lægerne, så de er klar over vores holdning. De har også givet udtryk for, at de arbejder på det, siger Bo Libergren.

- Hvornår kan man som fredericianer forvente at kunne komme til en vagtlæge i Fredericia?

- Det tør jeg ikke sige.

Heller ikke vagtlægechefen tør sætte dato på.

- Vi gør det lige så hurtigt, som vi har bemanding til det, lover han.

Annonce

Hurtigt svar tak

Susanne Eilersen forventer en snarlig tilbagemelding på, hvad fredericianerne kan forvente.

- Hvis vi ikke har en lægevagt, så skal folk vide det. Jeg håber stærkt, at regionen får tilbuddet åbnet igen, og hvis det handler om ressourcer, så har statsminister Mette Frederiksen netop lagt op til, at der skal åbnes både nærsygehuse og andre tilbud, hvor sygehusene i dag er nedlagt, siger hun.

Sundhedshuset er klar til at lægge kvadratmeter til sådan et tilbud, hvis statsministeren mener det.

- Jeg har mine tvivl, men vi har da en hel 7. etage stående klar, hvis regeringen vil opfylde det løfte til danskerne, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Slam! sagde det: Lastvognen var for høj til broen: Lyskryds sat ud af kraft

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Hedensted

Anders Bent gik fra 20 forskellige hjemmehjælpere om måneden til fem-seks: De kender mig bedre

Annonce