Annonce
Give

Brug for hver en krone: Flere og flere søger om hjælp til julen

Mariann Sonne Bjerregaard og Grethe Hyllested Boesenbæk kører i december deres eget julehjælpskoncept, hvor de vil skaffe hjælp til værdigt trængende i Give. Foto: Jim Hoff

Præsterne mærker det. De frivillige hjælpeorganisationer mærker det. Flere familier falder under fattigdomsgrænsen og antallet af fattige børn er ifølge Danmarks Statistik steget med 12.000 sidste år.

Annonce

Give: Normalt samles der ikke ind til velgørende formål i kirkerne i adventstiden.

Men i år gøres der en undtagelse. De tre sidste adventssøndage samles der ind for at forbedre sognenes mulighed for at yde julehjælp til de mange familier, der har hjælp behov.

- I år har præsterne ved Give-Vorslunde og Farre sogne modtaget mange ansøgninger om julehjælp. Behovet synes stort, og det har været stigende gennem de seneste år, siger kordegn Mette Vestergaard Nissen.

Opfordringen til at lægge en skærv i kirkebøsserne rettes både til kirkegængerne og til de mennesker, der kommer i kirkerne for at overvære de gratis julekoncerter. Disse koncerter finder sted søndag 9. december i Farre Kirke og tirsdag 18. december i Give Kirke.

Også de mennesker, der kigger inden for til aftensang i Give Kirke de fire dage mellem 19. og 22. december opfordres til at gøre brug af muligheden for at lægge lidt i kirkebøsserne. De fire dage er der aftensang mellem klokken 17. og 17.30.

- Vi sætter stor pris på ethvert bidrag, for julehjælpen falder på et tørt sted for dem, der får den tildelt, siger Mette Vestergaard Nissen.

Vi har ikke selv har de store midler til at hjælpe dem, vi gerne vil. Derfor håber vi, at både borgerne og eventuelt butikkerne i Give vil støtte op omkring projektet og hjælpe familier til at holde en jul, de ellers ikke ville have mulighed for.

Grethe Boesenbæk og Mariann Sonne Bjerregaard
Annonce

Røde Kors og Rotary

Ikke blot præsterne mærker en stigning i antallet om anmodninger om julehjælp. Også hos den lokale afdeling af Røde Kors mærker man et stigende behov.

Her uddeler man i år julehjælp til 50 familier, men ville gerne kunne hjælpe flere. Røde Kors sørger selv for økonomien til at hjælpe de 50 familier, men har netop fået en kærkommen håndsrækning fra den lokale Rotaryklub.

Klubben har i år sammen med naboklubben fra Billund gennemført et billotteri og en del af overskuddet herfra går til Røde Kors julehjælp. I år er der givet 5000 kroner til Røde Kors julehjælp målrettet familier i den gamle Give Kommune.

Det stigende pres på julehjælpen gør, at flere måske må afvises. Det kan betyde, at de samme familier søger flere steder, hvilket er vanskeligt at undgå.

- Tidligere har det været sådan, at vi fik en liste over de familier, kommunen havde udvalgt. Når vi så behandlede de ansøgninger, der er sendt direkte til vores lokalafdeling af Røde Kors, kunne vi sikre, at vi ikke kom til at give den samme familie to julehjælpspakker. Men sådan er det ikke mere. Det forbyder den nye persondatalov, siger Petra Raundahl.

Annonce

Private initiativer

Antallet af økonomisk udfordrede familier er steget. Ikke mindst kontanthjælpsloftet fra 2016 har været hård ved børnefamilier.

Ifølge en rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er der nu 64.500 fattige børn i Danmark. Det er en stigning på 12.000 på et år.

Det har fået flere private til at tage sagen i egen hånd og gøre noget for at hjælpe de udsatte. Det er blandt andet Grethe Boesenbæk og Mariann Sonne Bjerregaard.

De vil fokusere på enlige med børn og mindrebemidlede familier. Hvis man ønsker at donere til Grethe Boesenbæks og Mariann Sonne Bjerregaards projekt julehjælp, kan man kontakte enten Grethe på telefon 3139 1745 eller Mariann på 4027 7153. Det samme gælder, hvis man ønsker at søge om en julekurv.

I flere af egnens dagligvarebutikker er der også mulighed for at yde et bidrag til de fattige familier. Det sker ofte via en indkøbsvogn, man kan lægge varer eller sedler med donationer af ferske fødevarer i.

Hos Salon Hviid på Præstevænget er der søndag 9. december gratis børneklip for familier, der ikke har økonomien til at få klaret juleklippet. Her skal man først kontakte Karina Førslev Hviid Andreasen på 2538 3805.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce