Annonce
Egtved

Brugsen er vigtig for både huspriser og foreningsliv

Ny Nørup har meget at byde på for potentielle boligkøbere - her er blandt andet skole, hal, idrætsfaciliteter og indkøbsmulighed. Skulle muligheden for dagligevareindkøb forsvinde på et tidspunkt, vil det få huspriserne til at falde, og det vil måske gøre det sværere at tiltrække nye borgere, vurderer ejendomsmægler Søren Hjort. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Hvis Dagli'Brugsen i Ny Nørup ender med at lukke, vil det få store konsekvenser for hele landsbyen, lyder det fra både halbestyrelsesformand og ejendomsmægler.
Annonce

Ny Nørup: Det går den forkerte vej med den daglige handel i Dagli'Brugsen i Ny Nørup. Derfor forsøger uddeler Heine Nielsen og brugsens bestyrelse at minde folk om at handle lokalt, hvis det ikke på sigt skal ende med, at brugsen må lukke.

Skulle det ske, vil det få indflydelse på blandt andet huspriserne i området, lyder det fra ejendomsmægler Søren Hjort fra Estate Hjort I/S i Egtved.

At der er en indkøbsmulighed i byen er helt klart en medvirkende faktor, når det handler om huspriser. Det er også ofte noget, købere spørger meget til på en fremvisning, siger Søren Hjort, der ikke kan sætte noget mere konkret beløb eller procenttal på, hvor meget husene ville falde i værdi.

- De penge, man måske sparer ved at handle et andet sted, har man hurtigt mistet på den lange bane, hvis huset taber værdi, lyder det fra ejendomsmægleren.

Samtidig risikerer man også, at købere vælger Ny Nørup fra, fordi der netop ikke er indkøbsmuligheder i byen, og dermed kan det blive sværere at sælge husene, selvom boligprisen falder.

- Der vil også forsvinde noget liv fra byen, da Brugsen i mange mindre byer er et samlingssted i byen. Og så er der de ældre og dem, der ikke har kørekort, der er afhængige af, at de har mulighed for at købe ind i byen. De kunne måske blive tvunget til at flytte væk, så de kommer nærmere en dagligvareforretning, siger han.

Annonce

Sponsorater er afgørende for idrætstilbud

Men det er ikke kun huspriserne, der vil blive ramt, hvis Brugsen på sigt ikke kan overleve i Ny Nørup. Det vil blandt andet også ramme hårdt, når det handler om områdets idrætstilbud.

- Brugsens sponsorater er med til at holde medlemskontingentet i idrætsforeningen nede på et niveau, hvor alle kan være med, og brugsen sponsorerer også blandt andet spilletøj, som forældrene derfor ikke skal betale selv. At vi har nogle gode sponsorer er altafgørende for vores idrætsforening, lyder det fra Ole Villefrance, der er formand for Nørup Hallens bestyrelse.

Han mener, det ville være forfærdeligt for Ny Nørup og lokalområdet, hvis brugsen en dag måtte dreje nøglen om.

- Hvis brugsen lukker, vil det gå ud over huspriserne, og færre vil have lyst til at flytte til byen - og det kunne måske betyde, at skolen på et tidspunkt må lukke. Det kan give en rigtig bekymrende sneboldeffekt, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Nyt coronatilfælde i Jelling: Fysioterapiklinik lukker resten af ugen

Annonce