Annonce
Børkop

Brugsen investerer millioner af kroner i ny bymidte: Først skal der rives ned

Det røde hus midt i billedet huser lige nu en lille butik, der sælger genbrug og antikviteter, men fra december overtager naboen, Dagli'Brugsen, ejendommen, som så skal rives ned. På den måde kan der skabes mere plads til både parkring samt et slags bytorv. Foto: Jørgen Flindt
Dagli'Brugsen i Gårslev har valgt at købe naboejendommen, så den kan rives ned. Det vil give mere plads til både parkeringspladser og et nyt bytorv.

Gårslev: Sidst på året overtager Dagli'Brugsen i Gårslev naboejendommen på Skolegade 1. Og dermed åbnes op for, at ejendommen kan rives ned, og det er der et klart formål med.

- Det giver mere plads, og det har vi brug for, siger Jakob Mikkelsen, der er brugsuddeler hos Dagli'Brugsen i Gårslev.

Den mere plads skal bruges til flere parkeringspladser, for som det er nu, er der for få af dem, når tingene spidser til. Men derudover åbner det også for helt nye tider og tanker midt i Gårslev.

- Det er uhyre vigtigt for en by af Gårslevs størrelse, at den har et naturligt midtpunkt og samlingsted, der indbyder til ophold for både byens borgere, men også for de mange turister, der kommer til. Hvis vi får lavet en plads, hvor der kan holdes markeder, slappes af eller leges og så videre, så vil det give byen et løft, siger brugsuddeleren.

Annonce

Sådan er ønskerne om et bytorv

Gårslev Lokalråd, som har indsamlet de mange idéer og tanker sammen fra borgere, brugsen, skole med videre, slår på, at der er forskellige elementer, der skal tages højde for angående det eventuel kommende mødested midt i byen. Trafikken er et problem. Farten kan blive høj i Gårslev, og farten skal ganske enkelt sænkes, også ved bymidten. Skolens mange børn er ofte presset i krydsningen af både tilkørsler og krydsningerne til og fra skole.

Udvikling af byens midte vil også gavne handelslivet. Der er i øjeblikket kun reelle handelsmuligheder i forbindelse med Gårslev Bymidte, og byens handlende ønsker at stå sammen om at skabe bedre forudsætninger for små butikker eller spændende miljøer, der kan tiltrække nye typer af forretninger i byen.

Bymidten i dag er ikke særligt imødekommende for nysgerrige ophold og samtale. Byen ønsker at udvikle et bymidte, hvor de lokale, de mange turister og gennemkørende folk får lyst til at standse, tage ophold og blive klogere på livet i og omkring byen.

En plads hvor kunst, plads til ophold, en smuk parkering, samtale, sikkerhed og fællesskabet er i højsædet.

Process er i gang

Den plads er der ikke nu, men den er både kommune, lokalråd og altså brugs ved at kigge nærmere på at få tegnet og planlagt.

- Vi har ikke pladsen til det nu, men ved at overtage Skolegade 1, åbner det for mere plads. Hvordan det nye torv så skal udformes, er en process, som nu er sat i gang, og det er en spændende proces, hvor der skal tænkes forskellige muligheder og løsninger ind. Trafiksikkerheden skal øges, for der køres til tider stærkt her, og desuden skal der tænkes bredt i alt fra flere parkeringspladser til opholdsmuligheder. Der er store muligheder i det, og vi er glade for, at vi er en medspiller i den process, som kommer til at forskønne byen, siger Jakob Mikkelsen.

Ikke billigt

Helt billigt er det ikke, for udover indkøb af naboejendommen, skal den også rives ned, og grunden udfyldes med stabilgrus, og alt i alt koster det brugsen cirka to millioner kroner.

- Det er selvfølgelig ikke bare et greb i lommen, men det er ikke en hemmelighed, at vi har en god forretning her i byen, og bestyrelsen har valgt, at der dels mangler plads, som vi har brug for, og dels vil man også gerne give noget tilbage til byen, så der var enstemmighed i bestyrelsen om det, forklarer Jakob Mikkelsen.

Det er planen, at Dagli'Brugsen i Gårslev overtager naboejendommen 19. december, og dermed kan den ejendom, der tidligere har været købmandsbutik og telefoncentral, rives ned. I første omgang vil der blive lagt stabilgrus på i stedet, indtil planerne om et bytorv i Gårslev på sigt bliver realiseret.

Vejle Kommune har bevilget 150.000 kroner til, at der kan laves en helhedsplan for området. Den proces er i fuld gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce