Annonce
Jelling

Brugsuddeler ønsker parkeringstavle gravet op af jorden

Brugsuddeler i SuperBrugsen Jelling, Henrik Werge, håber inderligt, at Vejle Kommune vil fjerne parkeringstavlen på Vestergade, der peger ind i østlig retning mod Kongernes Jelling, fordi det får de mange turister og hans kunder til at klumpe sammen og samtidigt er misvisende i forhold til det splinternye parkeringsareal mod nord mellem Kollegievej og Herningvej. Foto: Leif Baun
Brugsuddeler i SuperBrugsen Jelling, Henrik Werge, ser helst, at Vejle Kommune fjerner parkeringsskiltet mod Kongernes Jelling på Vestergade, da det er misvisende i forhold til det store, nyetablerede parkeringsareal mod nord.
Annonce

Jelling: Et nyt, stort parkeringsareal mellem Herningvej og Kollegievej til særligt turister i oplevelsescenteret Kongernes Jelling åbnede for biler, busser og autocampere forrige uge.

Hensigten er blandt andet at aflaste SuperBrugsen Jellings to parkeringspladser langs Vestergade og Mølvangvej.

Men ifølge brugsuddeler Henrik Werge er al skiltning til det nye parkeringsareal med de mange parkeringspladser helt i skoven og uhensigtsmæssig.

Det er primært parkeringstavlen på hjørnet i vejkrydset mellem Rosenvold og Vestergade, der peger i retning af Kongernes Jelling, som skaber problemer.

- Skiltningen er så håbløs, at jeg vil sige, det nye parkeringsareal ikke virker optimalt. Alle parter, jeg har talt med, er enige om, at det her er et trafikalt problem. Vores faste kunder vil ikke vælge os fra, og de mange turister hos Kongernes Jelling ser sig frustreret over det kaos, der rammer parkeringspladserne hos os, siger Henrik Werge.

Vejle Kommune købte jorden, der er blevet diskuteret frem og tilbage gennem de seneste fem år, og som i dag bruges til det nye parkeringsareal.


Man skal også huske at tænke på det sikkerhedsmæssige i det her. Lige nu er der et miskmask af store busser og autocampere samt biler og cykler, som kører forbi hinanden på et meget lille område. Man klumper så meget sammen, selvom der er en oplagt mulighed for parkering lige for næsen af turisterne.

Henrik Werge


- Mange timer i vores åbningstid fyldes op med parkerede biler på parkeringspladsen langs Vestergade, og vores kunder får derved svært ved at finde en parkingsplads hos os, siger Henrik Werge.

- Vores tilgængelighed som købmand forsvinder, hvis ikke turisterne bliver guidet op det nye parkeringsareal ved hjælp af skiltningen. Det er så lidt, der skal gøres for at løse problemet.

Annonce

Klumper sammen

Og en enkelt løsning på parkeringsproblemet har Henrik Werge i ærmet.

- Vej og Park hos Vejle Kommune kunne jo på meget kort tid grave parkeringsskiltet op langs Vestergade, da det ville løse 90 procent af problemet. Skiltene jo er misvisende og peger i forkert retning mod øst i forhold til det nye parkeringsareal mod nord, siger Henrik Werge.

Sådan ser parkeringsstavlen ud langs Kolligievej, der fører ind til det store, nye parkeringsareal. Foto: Leif Baun

Brugsuddeleren mener også, at de nyankomne turister, som ikke har været i Jelling før, er lovligt undskyld, hvis de kommer i tvivl om, hvor det store parkeringsareal til Kongernes Jelling ligger.

- Man skal også huske at tænke på det sikkerhedsmæssige i det her. Lige nu er der et miskmask af store busser og autocampere samt biler og cykler, som kører forbi hinanden på et meget lille område. Man klumper så meget sammen, selvom der er en oplagt mulighed for parkering lige for næsen af turisterne, fortæller Henrik Werge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce