Annonce
Jelling

Brugte billetpenge på at hjælpe indiske gadebørn: Clara kom på festival alligevel

Clara Juul Kammerlander nød at komme på festival for en enkelt dag. Foto: Morten Pape
17-årige Clara Juul Kammerlander skulle egentlig ikke have været på Jelling Musikfestival, da hun havde brugt billetpengene på at starte en indsamling til fordel for indiske gadebørn. Da festivalen hørte om hendes beslutning, stod de klar med en billet, så hun kunne feste med sine veninder

Jelling: Der bliver krammet og jublet. 17-årige Clara Juul Kammerlander er ankommet til Jelling Musikfestival, og hendes veninder tager glædeligt imod hende ved indgangen. Det var nemlig slet ikke meningen, at hun skulle være her.

Søndag kunne man i Vejle Amts Folkeblad læse om den unge pige, der har startet en indsamling til fordel for indiske gadebørn. Sådan en kræver, at man betaler et gebyr på 1100 kroner til Indsamlingsnævnet, og så var der ikke penge til en festivalbillet oveni.

Den historie hørte Jelling Musikfestivals leder Lars "Charlie" Mortensen om fredag aften, og så var beslutningen klar. Hun skulle have en lørdagsbillet, så hun kunne hygge sig med veninderne.

- Jeg tror, det ligger dybt i os alle på festivalen, at vi er her, fordi vi vil være med til at give tilbage til fællesskabet og til velgørende ting. Og så er det rigtig dejligt, at der er nogle unge mennesker, der vil det samme. Det er stærkt og flot, og hun skal ikke gå glip af sin festival, når hun har brugt sine sparepenge på at starte en indsamling, så selvfølgelig inviterer vi Clara, siger festivallederen.

Veninderne, blandt andet Stine Flensborg til venstre og Katrine Willberg med ryggen til, var ovenud glade for, at de kunne få en dag på festivalen med Clara Juul Kammerlander. Foto: Morten Pape

Fik hele festivalånden

Clara Juul Kammerlander er selvfølgelig rigtig glad for, at festivalen vil give hende en billet, og hun fortæller, at hun i løbet af lørdagen nåede at få del i hele festivalånden.

- Det var super hyggeligt, og jeg mødte så ualmindeligt mange mennesker, jeg kendte - selv folk jeg ikke har snakket med i meget lang tid, og det var så hyggeligt at mødes med dem alle og bare catche op, drikke, synge og have en fest, skriver hun i en besked.

I løbet af lørdagen nåede hun at komme rundt på campområdet og være ved både venindernes camp, ved drengene fra hendes klasse på Rødkilde Gymnasium og ved nogle gamle efterskolevenner. Hun var til koncerter med Citybois og Phlake - og med et ukendt band ude på campområdet.

- Alle mine veninder var maks. klar på, at vi de skulle give den det sidste, de havde, så vi alle kunne have den fedeste sidste dag på Jelling sammen. Jeg nød i fulde drag lige at have en enkelt dag på Jelling og høre noget lækkert musik, købe flotte bøllehatte og møde alle vennerne rundt omkring, der bare var monsterglade for, at jeg lige kom og festede med dem den sidste dag, skriver Clara Juul Kammerlander.

21. juni rejser hun med familien til Indien, hvor hun vil bruge de indsamlede penge på at købe blandt andet skoleudstyr til børnene på børnehjemmet Arul Illam i byen Chennai.

Hvis man ønsker at støtte Clara Juul Kammerlanders indsamling til børnehjemmet i Indien, kan man overføre penge via MobilePay på telefon 5292 5310 frem til 21. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce