x
Annonce
Vejle

Brummersvej inviterer: Kom og sig farvel til jeres gamle hjem

Spisestuen på Brummersvej 4 har stort set lignet sig selv de seneste mange år. Tidligere børn, der har boet her, kan fået gensyn med huset den 26. april. Foto: Søren Gylling
Børne- og ungepension Brummersvej vil gerne give mulighed for, at dem, der har boet på stedet, kan tage behørigt afsked, inden institutionen lukker den 31. maj.

Vejle: For ikke så lang tid siden bankede det på den store fordør til børnehjemmet Brummersvej.

Det var en ældre herre, der langt om længe havde taget mod til sig. Han fortalte, at han som barn havde boet på Brummersvej 4 sammen med sine fem søskende, og at han for to år siden havde stået uden for adressen, men ikke havde fundet modet til at banke på.

Nu da han endelig stod i den store hall, blev han straks mindet om flere af de ting, der var sket i årene som børnehjemsbarn, og gensynet med Brummersvej var en stor følelsesmæssig oplevelse for ham.

Faktisk sker det med jævne mellemrum, at det banker på døren på Brummersvej 4, eller at telefonen ringer, og det er tidligere børn, som har boet på hjemmet, der gerne vil have et gensyn.

Og siden det i sidste uge blev meldt ud, at børnehjemmet på Brummersvej lukker, så er stedet faktisk blevet kimet ned af flere, der gerne vil se deres barndomshjem en sidste gang, fortæller Vibeke Hauge, der er ansvarlig i køkkenet og har arbejdet på Brummersvej i 16 år.

Det var også hende, der tog imod den ældre herre for nylig, og hun blev meget rørt af at være vidne til hans gensyn.

Annonce
Salget af Brummersvej gør nok mest ond på dem, der engang har boet her. Dem, der bor her nu, skal nok klare det.

Susanne Roed Von Qualen

En dør, der skal lukkes

Men de 14 børn, som lige nu bor på Brummersvej, har ret til at bo her anonymt og i fred og ro. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, hvis tidligere børnehjemsbørn banker på fordøren på helt tilfældige tidspunkter.

Derfor har lederen på Brummersvej, Susanne Roed Von Qualen besluttet, at der skal holdes en åbent-hus-dag den 26. april, hvor der er mulighed for at komme og sige farvel og tage ordentligt afsked med huset.

- For mange er det deres barndomshjem, og de kan have brug for at komme og se det en sidste gang og få den dør lukket ordentligt, siger Susanne Roed Von Qualen.

Planen er, at søndag den 26. april bliver en uformel og uhøjtidelig dag, hvor man uden tilmelding kan komme i tidsrummet mellem klokken 13 og 16 og være i huset i kortere eller længere tid.

Der vil blive lagt billeder frem fra børnehjemmet gennem tiderne, og Vibeke Hauge sørger for, at der er kaffe og kage til dem, der kunne trænge til det.

- Nogle har måske et ønske om at komme i kontakt med nogle af dem, som de har boet her sammen med. Det kan måske bliver muligt på denne dag, håber Susanne Roed Von Qualen.

Vi søger personer, der tidligere har boet på Brummersvej

Brummersvej har været et hjem for mange børn igennem de seneste 70 år.

Vejle Amts Folkeblad vil her på falderebet, inden institutionen lukker, gerne skrive mere om Brummersvej 4 igennem tiderne.

Derfor søger vi personer, som har boet på hjemmet i en kortere eller længere periode i deres barndom.

Vil du gerne fortælle om, hvordan det var at vokse op på Brummersvej, så kontakt gerne journalist Maria Søgård Jørgensen på mail: majo@vafo.dk eller telefon 7641 4985.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce