Annonce
Vejle

Bryggen er klar til nye corona-regler: Alle kunder tælles ved indgangen

Bryggen er klar, når de nye restriktioner træder i kraft på mandag. Foto: Mette Mørk
Bryggen tæller kvadratmeter op til mandag, hvor de nye regler om kunde-antallet træder i kraft.
Annonce

Vejle: - Uanset hvad, så er vi mandag klar til at kunne overholde alle de nye restriktioner.

Sådan lyder det fra centerchef Claus Brændgaard i Bryggen, efter at regeringen tirsdag præsenterede en række nye tiltag i kampen mod corona-smitten.

Tiltagene, der træder i kraft mandag 7. december og foreløbig gælder frem til 2. januar, betyder blandt andet, at der sættes begrænsning på antallet af kunder per kvadratmeter i store butikker, storcentre og stormagasiner, ligesom butikker, storcentre og stormagasiner skal indføre ensretning.

- I forhold til ensretning i vores handelsgader får vi det på plads inden mandag. I forhold til det tilladte antal af personer er vi ved at lave beregninger. Det er lidt uklart præcis, hvordan arealet skal udregnes, men det er vi ved at undersøge, fortæller Claus Brændgaard.

Annonce

Loft på 2500

Bryggen er allerede i dag omfattet af begrænsninger i antallet af kunder, som må opholde sig i storcentret ad gangen, ligesom centret er omfattet af kravet om, at der skal være såkaldte covid-19-vagter til stede.


Vi har en central overvågning, som holder øje med antallet. Når vi kommer tæt på det tilladte antal, kan vi lukke indgangene, så der ikke kommer flere ind.

Claus Brændgaard, centerchef, Bryggen


- Vores begrænsning i dag er på lige omkring 2500 kunder. Om det bliver mindre på grund af de nye restriktioner, afhænger af, hvordan kvadratmeterne skal udregnes. Det er det, vi undersøger, fortæller Claus Brændgaard.

For at sikre, at der ikke kommer flere kunder ind end tilladt, har Bryggen monteret kundetællere på alle indgange.

- Vi har en central overvågning, som holder øje med antallet. Når vi kommer tæt på det tilladte antal, kan vi lukke indgangene, så der ikke kommer flere ind. Folk kan stadig komme ud, og i de simulationer, vi har lavet, kan vi se, at tallet retter sig relativt hurtigt, fortæller Claus Brændgaard, som tilføjer, at Bryggen endnu ikke har haft behov for at lukke indgangene i virkeligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce