Annonce
Vejle

Bryggen får grønt lys til storbutikker: Borgmesteren inviterer Power til byen

Indkøbscenteret Bryggen i Vejle får nu kommunal velsignelse til at ombygge flere mindre butikslejemål til to storbutikker. Det skal hjælpe centret med at få udlejet flere af de tomme kvadratmeter. Foto: Mads Dalegaard
Der er bred politisk enighed om at give Bryggen lov til at forvandle flere mindre butikslejemål til to storbutikker på henholdsvis 3000 og 3500 kvadratmeter.
Annonce

Vejle: Detailhandlen er udfordret i denne tid, hvor nethandlen og helt aktuelt coronakrisen gør livet svært for mange fysiske butikker.

I Vejles shoppingcenter Bryggen er man også udfordret, men her får man nu en kommunal håndsrækning til at tiltrække nye lejere.

Knap hver fjerde butikslejemål i Bryggen - eller helt præcis 23 procent - stod i 2018 ubenyttede hen.

Det fik for et år siden centerledelsen til at anmode Vejle Kommune om at ændre lokalplanen for Bryggen, der blev opført i 2008.

Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen tegnede Bryggen, der blev opført i 2008. Nu ændrer byrådet lokalplanen for shoppingcentret, som får mulighed for at indrette to storbutikker. Illustration fra lokalplan 1320

Bryggen rummer i dag 21.000 kvadratmeter til butiksudlejning, mens den eksisterende lokalplan giver mulighed for op til 33.000 kvadratmeter. Den overordnede ramme ændres der dog ikke på.

Annonce

Ingen klager over ny lokalplan

Men den nye lokalplan skal give Bryggen mulighed for at etablere to udvalgsvarebutikker på henholdsvis 3000 og 3500 kvadratmeter, så man får mulighed for at ombygge flere mindre lejemål til to større butikker.

I dag er det kun muligt med udvalgsbutikker på op til 2000 kvadratmeter ud over en dagligvarebutik, p.t. Kvickly, som inklusiv butikslokale, lager og personalefaciliteter lægger beslag på cirka 4000 kvadratmeter.

Det nye lokalplanforslag har været ude i offentlig høring i juni og juli, men det udløste ingen indsigelser eller bemærkninger. Og nu siger byrådet god for ændringerne, idet både et enigt teknisk udvalg og nu et enigt økonomiudvalg anbefaler byrådet at vedtage den nye lokalplan.

Annonce

Nu kan Power rykke ind i Bryggen

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) ser da heller ingen knaster i vedtagelsen.

- Ændringen i lokalplanen ændrer ikke noget for den øvrige detailhandel i byen. Der er blot tale om en tilretning  inden for den eksisterende ramme, og sådanne ændringer foretager vi så tit så mange andre steder, siger Jens Ejner Christensen.

Han vil gerne være med til at sikre Bryggen bedre mulighed for at afsætte de ledige kvadratmeter, og borgmesteren benytter også anledningen til at sende en hilsen til eletronikkæden Power, som længe har villet åbne en storbutik i Vejle.

- Power klager over, at de ikke kan få lov til at lave en storbutik i Vejle. Det kan de nu i Bryggen, når den nye lokalplan er godkendt, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Ingen storbutikker på Gammelhavn

Power har dog tidligere over for Vejle Amts Folkeblad afvist, at Bryggen er en velegnet placering for en elektronik- og hvidevarebutik. Det er parkerings- og tilkørselsmulighederne, som kæden ikke er tilfreds med i shoppingcentret.


Power klager over, at de ikke kan få lov til at lave en storbutik i Vejle. Det kan de nu i Bryggen, når den nye lokalplan er godkendt.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Centerchef i Bryggen Claus Brændgaard har udtalt, at centret står med interesserede lejere til de to storbutikker, men centerchefen har ikke ønsket at sætte navn på de mulige kommende lejere.

Oprindelig var det planen, at bolig- og butiksprojektet på Gammelhavn over for Bryggen skulle rumme flere storbutikker, de såkaldte boksbutikker.

Men den del af byggeriet er pillet ud af projektet på Posthusgrunden, da det her ikke er lykkedes bygherren NPV at afsætte lejemålene. Her var Power netop en af de lejere, der havde sat sig på et af lejemålene.

På nuværende tidspunkt er Kvickly, der i dag har hjemme i Bryggen, eneste annoncerede lejer i det endnu ikke realiserede projekt.

Ændringen i lokalplanen betyder samtidig, at en anden dagligvarekæde kan rykke ind i Bryggen i en butik, der kan blive 5000 kvadratmeter stor. Det er en ændring i planloven, som rykker grænsen fra 4000 til 5000 kvadratmeter for dagligvarebutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce