Annonce
Kultur

Budgetforlig gav penge til nyt varmeanlæg

I budgetforliget, der blev indgået i sidste uge, er der fundet godt 350.000 kroner til et nye varmeanlæg til Bindeballe Købmandsgård. Et anlæg, der både er en økonomisk og miljøforbedrende investering. Arkivfoto: Mette Mørk
Politikerne i Vejle Kommune har besluttet at afsætte godt 350.000 kroner til et nyt varmeanlæg til Bindeballe Købmandsgård.
Annonce

Bindeballe: Det emmer af historie, når man træder ind i den gamle Bindeballe Købmandsgård. Det er der op mod 100.000 besøgende, der gør hvert år.

Men da der er tale om en bygning af ældre dato, kræver det løbende store vedligeholdelsesudgifter for at holde stedet i en acceptabel stand til gavn for de mange gæster fra nær og fjern. Fonden bag Bindeballe Købmandsgård har ikke selv et indtægsgrundlag, der er stort nok til selv at kunne afholde alle udgifter til det nødvendige vedligehold og løbende optimering af stedet.

Derfor har fonden søgt Vejle Kommune om økonomisk tilskud til udskiftning af et gammelt oliefyr til et luft-til-vand varmeanlæg, som fremadrettet vil give en stor besparelse i driftsomkostninger. Samtidig er det en miljøforbedrende investering.

Faktisk forventer fonden, at den årligt vil kunne spare minimum 20.000 kroner på varmeregningen med det nye varmeanlæg.

På det budgetforlig, der i sidste uge blev indgået mellem samtlige partier i Vejle Kommunes byråd, besluttede politikerne at afsætte 352.400 kroner, som det nye varmepumpeanlæg koster.

- Det var et ønske, der i budgetforliget sidste år fik afslag. I år kunne vi til gengæld se mulighed for at imødekomme ansøgningen, fortæller formanden for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune Dan Arnløv Jørgensen (K), som mener, det er vigtigt at bevare et kultursted som Bindeballe Købmandsgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce