Annonce
Trekantområdet

Budgetforlig: Generel tilfredshed over hele linjen

Søndag aften blev der indgået budgetaftale for 2019-2022 mellem alle partierne i Middelfart Kommune. Vi har spurgt de enkelte partier om deres holdning til det nye budgetforlig.

Regitze Tilma, V

Venstres gruppeformand Regitze Tilma er generelt godt tilfreds med budgetaftalen. Arkivfoto: Kim Rune

- Vi er godt tilfredse med, at vi fik pillet besparelsen på rengøring til ældre og færre nattevagter på ældrecentrene af bordet. Og så er vi glade for, at besparelsen på skoleområdet blev vendt til en investeringsplan i stedet. Det har vi talt om længe, og selv om man jo ikke helt kan vide, om det projekt vil lykkes, så fornemmer vi en stor vilje i forhold til at få flyttet børn fra specialområdet over til normalområdet. Det er et område, vi nok har forsømt i en periode, så det er godt, at vi tager fat på det nu.

- Til gengæld fik vi ikke fjernet de ekstra lukkedage i børnehaverne. Det er en reel nednormering, og det er ikke særligt erhvervsvenligt. Det er vi kede af.

Morten Weiss-Pedersen, K

Overordnet set er Morten Weiss-Pedersen fra Det Konservative Folkepart godt tilfreds med det forlig, som partierne indgik sent søndag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Alt i alt er det et rigtig godt forlig. Det, at vi fastholder en så kraftig investeringsambition, betyder forhåbentligt, at vi kan gøre det yderligere attraktivt at bosætte sig i Middelfart og oprette arbejdspladser i Middelfart, så vi kan få nogle flere skatteydere til kommunen.

- En af vores hjertesager var, at vi kom af med afskaffelsen af den ene nattevagt på plejehjemmene og kraftigt reduktion af rengøring i hjemmet hos de ældre. Men det, som jeg var mest tilfreds med ved forliget, var, at det lykkedes at undgå en skattestigning, at vi fik fastholdt skolestrukturen og at tandklinikken i Strib overlevede.

- Vi ville dog gerne have afsat flere penge til bevarende lokalplaner. Derudover ville vi også gerne, at der var blevet sat mere end 100.000 kroner af til event til at støtte frivillige foreningers arbejde. Vi havde en idé om, at vi ville lave en krone-til-krone-pulje, så hvis man eksempelvis ville have en ny koncert i Gelsted og kom med 10.000 kroner, så kunne man også få 10.000 kroner i tilskud til arrangementet. At gøre noget for de frivillige aktiviteter er noget af det, vi godt ville have behandlet med flere midler.

Mikkel Dragmose-Hansen, SF

Mikkel Dragmose-Hansen fra Socialistisk Folkeparti synes, at det er et fornuftigt forlig, men så gerne, at man havde lavet skattestigninger, der kunne have fjernet nogle af besparelserne. Arkivfoto: Privatfoto

- Jeg synes, at det er et fornuftigt forlig. Hvis SF havde flere mandater, havde vi hellere set, at der havde været skattestigninger, der havde fjernet de fleste af besparelserne, men når det ikke kunne lade sig gøre, så er vi rigtig glade for, at anlægsområdet blev skrevet lidt mindre op, og at det blev investeret på skoleområdet som en investeringstrategi i stedet for. Det var altafgørende for, at vi var med, så det er helt klart overførslen af penge fra anlægsområdet til investering på skoleområdet, som vi er mest tilfredse med. Vi tror ikke på, at man kan lave besparelser på skoleområdet, hvis man ikke investerer i det først.

- Vi havde gerne set, at der havde været de her skattestigninger, der helt kunne have friholdt skoleområdet, men det havde vi ikke flertal for, så vi er rigtig glade for med et mandat at lykkes med de ting, som er lykkedes - vi kan jo ikke få det hele med, så ud fra udgangspunktet, så er vi rigtig godt tilfredse.

Paw Nielsen, EL

Ud fra rammerme, så er Paw Nielsen fra Enhedslisten godt tilfreds med det budgetforlig, der er blevet indgået mellem partierne i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Kim Rune

- Ud fra de rammer, vi havde, så må jeg sige, at det er et rigtig godt budget, selvom det selvfølgelig altid kan blive bedre. Men vi er kun et mandat, og med det mandat har vi fået sat nogle fingeraftryk, som vi kan være glade for. Vores hjerteblod er blevet imødekommet i forhold til, at man vælger at investere i folkeskolen i stedet for at lave besparelser - det har vi jo kæmpet for i hele sidste byrådsperiode.

- Det vigtigste for os var helt sikkert at få pillet besparelser ud af skoleområdet og sikre, at vi investerer, før vi høster. Hvis man investerer først, kan man måske hente nogle penge senere. Fordi skolen får lov til at gøre, som de har lyst til, så giver det mulighed for at spare på sigt. Langt om længe er det lykkedes at få byrådet med på den plan.

- Vi kunne dog godt have tænkt os, at 65/35 fordelingen i forhold til lærer og pædagoger var blevet pillet ud, så den stadigvæk hed 50/50. Og så skulle det være op til de enkelte skoler, hvordan de ville bruge pengene, men at vi ikke politisk sendte et signal om, at man skal bruge flere pædagoger end lærere.

Steffen Daugaard, DF

- Jeg synes generelt, at de ting, vi har budt ind med er blevet behandlet ordentligt - og det gælder både skole- og ældreområdet, lyder det fra Steffen Daugaard fra Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Michael Bager

- Det er et ganske fornuftigt forlig. Jeg er glad for, at vi har kunnet lave nogle investeringer på skoleområdet. Og så er jeg selvfølgelig også godt tilfreds med, at vi undgik nogle besparelser på ældreområdet. Jeg synes, at der er meget god DF værdipolitik i forliget. Der er selvfølgelig altid nogle ting, som man gerne vil lave anderledes, men i og med at vi skal blive enige og vi er så mange, så er det svært at sige, hvad jeg ikke er så tilfreds med. Der er ikke noget, jeg gerne ville have haft med, som jeg ligger søvnløs over ikke at have fået med.

- Det er helt sikkert skoleområdet, som jeg er mest tilfreds med. Det er min hjertesag, som jeg går meget op i og brænder for. Det er vores bedste råstof og vores fremtid - så kan vi lave en bedre skole, så er det jo helt fantastisk. Jeg synes generelt, at de ting, vi har budt ind med er blevet behandlet ordentligt - og det gælder både skole- og ældreområdet. Og så kan vi altid rette lidt til de kommende år, hvis det er nødvendigt. De ting, vi ønsker os, de kommer forhåbentlig hen ad vejen.

Anni Tyrrestrup, løsg.

Det er desværre ikke lykkedes at få fat på løsgængeren Anni Tyrrestrup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Det er desværre ikke lykkedes at få fat på Anni Tyrrestrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce