Annonce
Billund

Budgetforlig: Ny skole i Hejnsvig - og bedre normeringer i børnehaver

Der bliver endnu bedre normeringer i kommunens børnehaver og vuggestuer fra 2020. Arkivfoto: Martin Ravn
Den gamle skole i Hejnsvig rives ned for at gøre plads til en ny. Der er også sat penge af til bedre normeringer i dagtilbud.
Annonce

Billund Kommune: Børnene bliver med budget 2020-2023 i Billund Kommune tilgodeset.

Et enigt byråd med alle partier (Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Borgerlisten, Radikale Venstre, Konservative og løsgænger Lars Hansen) indgik torsdag aften et forlig, hvor man har aftalt at rive den gamle skole i Hejnsvig ned og bygge en ny.

Der var i forvejen sat penge af til en renovering af skolen, men da renoveringen har vist sig at være næsten ligeså dyr som en ny skole, er politikerne blevet enige om at finde de ekstra penge til en ny. Der bliver sat 65 millioner kroner af til nybyggeriet, og det forventes, at den nye skole skyder op i årene 2022-2023.

- Med nybyggeriet sender vi et signal til Hejnsvig om, at de har sikret sig for fremtiden. Vi bygger jo ikke en ny skole, hvis vi havde planer om at lukke skolen i byen om fem år, siger Ib Kristensen (V), borgmester.

Annonce

Bedre normeringer

Også andre steder i kommunen bliver børnene tilgodeset.

Således er partierne enige om at sætte to millioner kroner ekstra af årligt til at hæve normeringerne i kommunernes børnehaver og vuggestuer.

Samtidig fastholdes forældrebetalingen på det nuværende niveau.

- Vi giver i budgettet mere velfærd til borgerne - især børnene og de ældre. Jeg synes, det viser, at vi har fulgt hensigtserklæringen fra sidste år, hvor vi sagde, at vi ville styrke området. Vi viser borgerne, at når vi har taget hinanden i ed, sætter vi også handling bag ordene, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det omstridte Waturu nedjusterer forventningerne: Negativ omtale får skylden

Annonce