Annonce
Sport

Bulgariens regering kræver fodboldchefs afgang

Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
Præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund bør gå af efter skandalekamp, mener Bulgariens regering.
Annonce

Den skandaløse kamp i EM-kvalifikationen mellem Bulgarien og England bør få konsekvenser for præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov.

Det mener Bulgariens regering, skriver nyhedsbureauet dpa.

Sportsminister Krassen Kralev opfordrede tirsdag præsidenten til at gå af på direkte ordre fra landets premierminister, Boyko Borissov.

Efterfølgende bekræftede Borissov selv meldingen i et opslag på Facebook.

- Jeg opfordrer Borislav Mihailov til at sige op øjeblikkeligt, skriver han og tilføjer, at det er "uacceptabelt", at Bulgarien skal forbindes med "racisme og fremmedhad".

Opfordringen kommer som følge af mandagens kamp mellem Bulgarien og England, der to gange måtte afbrydes på grund af racistiske tilråb mod engelske spillere.

Billeder fra kampen viste bulgarske fans heile, og der var meldinger om abelyde blandt de bulgarske tilskuere i Sofia.

Kampen blev gennemført med en suveræn engelsk 6-0-sejr som resultat, men den kan både få et efterspil hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og internt i Bulgarien.

Ifølge dpa vil regeringen lukke ned for den økonomiske støtte til fodboldforbundet, indtil Borislav Mihailov er gået af.

Bulgariens nationalstadion i Sofia i forvejen lukket delvist for tilskuere, fordi Uefa havde straffet Bulgarien for racisme i forbindelse med kampene mod Kosovo og Tjekkiet i juni.

Englands landsholdsstjerne Raheem Sterling kvitterer for regeringens beslutning i et opslag på Twitter.

- En rigtig godt træk, det må man give dig, hr. Borissov, skriver han på Twitter i et opslag, der indledes af en emoji med et håndtryk.

Sterling spillede de første 73 minutter af den omstridte kamp og bidrog selv med to mål i storsejren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce