x
Annonce
Trekantområdet

Bunkevis af idéer til nye butikker: - Jeg blev nærmest væltet omkuld

Masser af læsere er klar til at hjælpe avisen og Brobygning Middelfart med forslag til, hvad der kan være i byens tomme lokaler. Samtidig mangler initiativet Middelfart Erhvervsinvest et par millioner kroner, men har ikke opgivet ambitionen om at udvikle butikslivet.

Middelfart: Telefonen har bimlet - og et hav af læsere har været ved tasterne.

Mandag plastrede Brobygning Middelfart og erhvervsmægler Jan Hinnerskov syv butiksfacader til med opfordringer om at melde gode idéer ind til, hvilke butikker man ønsker sig til Middelfart.

Den opfordring delte avisen på facebooksiden Vores Middelfart, hvor op mod 250 i skrivende stund har sendt forslag og kommentarer ind.

Tirsdag formiddag troppede direktøren for Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz, op på avisens redaktion i Havnegade, hvor hun svarede på nogle af de mange forslag i et digitalt læsermøde, som blev transmitteret direkte på Vores Middelfart.

- Jeg blev nærmest væltet omkuld (mandag aften, red). Jeg tænkte, at jeg skulle tidligt i seng, men det skulle jeg ikke, fordi jeg skulle læse alle de fantastiske beskeder, sagde Lene Lawaetz, der tilføjede, at hun også havde fået en en hel beskeder på sin mobiltelefon.

Det er særligt butikker som Søstrene Grene, børnetøj og legetøjs- og skoforretninger, som følgerne af avisens facebookside efterlyser.

"Vi mangler en Søstrene Grene, gerne med cafe som den i Aarhus. Plus en juicebar, Vero Moda, ungt modetøj, en krea-butik som Panduro Hobby plus flere hyggelige cafeer og spisesteder", foreslår Christa Desberg blandt mange andre.

Annonce
Lokalredaktør Jan Bonde og Lene Lawaetz, direktør i Brobygning Middelfart, i et digitalt læsermøde tirsdag formiddag i avisens redaktionslokale - om de mange, mange forslag til nye butikker til Middelfart. Foto: Sofie Secher Karlsen.

Går mere i dybden

Der er mange, mange ønsker, men hvad er realistisk?

- Det kommer ikke bag på mig, at Søstrene Grene bliver nævnt. Jeg ved, at man fra byens side har kontaktet dem af flere omgange. Beskeden tilbage er, at Middelfart er for lille en by, men prøv at tænke på hvilken opbakning Søstrene Grene kan få i byen, spørger Lene Lawaetz retorisk, der er klar til at sende virksomheden en varm hilsen efter de seneste par dages mange henvendelser fra læserne.

- Jeg håber også, at folk husker hinanden på at handle lokalt, når de ønsker sig alle de ting, understreger brobygningsdirektøren, der i den næste tid vil gå endnu mere i dybden med, hvorfor folk ønsker de pågældende butikker til byen.

Hun har blandt andet fået en sms fra én, der ønsker sig Bahne til byen. Og så er hun af nogle gymnasieelever blevet inviteret på inspirationstur til Odense for at kigge på mulige butikskoncepter til Middelfart.

Lene Lawaetz er desuden lun på forslagene om flere pop op-butikker, og hun efterlyser input til de rette koncepter.

Mangler et par millioner

Lene Lawaetz er derudover en af hovedkræfterne bag Middelfart Erhvervsinvest, det nystartede anpartsselskab, der har som mål at samle tre millioner kroner ind, som skal udvikle butikslivet i Middelfart.

Fristen for at skrabe penge sammen er udskudt til 6. november, og der er på stående fod samlet over en million kroner ind, oplyser Lene Lawaetz, der spekulerer i, om idéen var den rigtige.

- Men jeg har ikke tænkt mig at opgive. Det er stadigvæk en god idé at have nogle frie midler til at eksperimentere med Middelfart som handelsby, siger Lene Lawaetz, der tilføjer, at tanken er, at man skal kunne få lån til husleje i en opstartsperiode eller hjælp til indskud.

Hun skal i den kommende tid rundt til anpartshaverne og stikke en finger i jorden, om de fortsat ønsker at være med - blot i en mindre skala.

Indsamlingen af input til nye butikker er ikke slut endnu. Du kan fortsat melde gode idéer og forslag ind.

Skriv i kommentarfeltet på Fyens.dk eller Vores Middelfart, så formidler vi den store liste til Brobygning Middelfart i slutningen af ugen.

Du kan også skrive direkte til os på dako@fyens.dk.

Sådan kontakter du selv Brobygning Middelfart, hvis du går rundt med en butiksejer i maven - eller kender en, der gør. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce